advertentie
dinsdag 11 mei 2021 00:14

Korte opnamestop Franciscus Gasthuis & Vlietland vanwege coronadrukte

Het Franciscus Gasthuis & Vlieland ziekenhuis heeft maandagavond tijdelijk een opnamestop ingevoerd: het was te druk met coronapatiënten. Het ziekenhuis kon geen patiënten meer opnemen die zuurstof nodig hebben of naar de intensive care moeten. Door de toestroom van coronapatiënten had het ziekenhuis geen bedden meer beschikbaar voor deze patiënten. Patiënten die andere zorg nodig hebben kunnen nog wel terecht op de andere afdelingen van het ziekenhuis. Van de twintig intensive care-bedden die het ziekenhuis heeft zijn er inmiddels negentien bezet.

Het Franciscus Gasthuis & Vlieland ziekenhuis heeft maandagavond tijdelijk een opnamestop ingevoerd: het was te druk met coronapatiënten.

Het ziekenhuis kon geen patiënten meer opnemen die zuurstof nodig hebben of naar de intensive care moeten. Door de toestroom van coronapatiënten had het ziekenhuis geen bedden meer beschikbaar voor deze patiënten.

Patiënten die andere zorg nodig hebben kunnen nog wel terecht op de andere afdelingen van het ziekenhuis. Van de twintig intensive care-bedden die het ziekenhuis heeft zijn er inmiddels negentien bezet. Het laatste bed wordt vrijgehouden voor het geval een de toestand van een patiënt in het ziekenhuis zo verslechterd dat een plek op de intensive care nodig is.

De opnamestop bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis werd een half uurtje later weer opgeheven. Het ziekenhuis heeft een deel van de coronapatiënten kunnen overplaatsen. Geplande operaties gaan door, wel heeft het ziekenhuis 66 procent van de operaties af moeten schalen.

Bron: Rijnmond