advertentie
donderdag 20 mei 2021 16:49

Geldautomaat op station Schiedam Centrum gesloten na plofkraak in Apeldoorn

Geldautomaat op station Schiedam Centrum gesloten na plofkraak in Apeldoorn Foto: archief SCHIE

De NS heeft uit voorzorg de geldautomaat op station Schiedam Centrum gesloten. Vanwege een plofkraak in Apeldoorn worden geldautomaten ook op verschillende andere stations tijdelijk gesloten. De schade is groot in Apeldoorn na de nachtelijke plofkraak, die in de nacht van zondag op maandag plaats vond. In Apeldoorn zat de geldautomaat aan de buitenzijde van het station. In Schiedam zit de automaat binnen, maar een woordvoerder van de NS meldt aan Rijnmond dat de automaat op een plek zit waar er 'geen goed toezicht mogelijk is'. 

Schiedam - De NS heeft uit voorzorg de geldautomaat op station Schiedam Centrum gesloten. Vanwege een plofkraak in Apeldoorn worden geldautomaten ook op verschillende andere stations tijdelijk gesloten.

De schade is groot in Apeldoorn na de nachtelijke plofkraak, die in de nacht van zondag op maandag plaats vond. Een deel van het monumentale stationsgebouw stond op instorten, waardoor er 's ochtends al gelijk met sloop- en herstelwerkzaamheden is begonnen. 'Een stuk gevel is eruit gehaald door een graafmachine' meldt Omroep Gelderland.

In Apeldoorn zat de geldautomaat aan de buitenzijde van het station. In Schiedam zit de automaat binnen, maar een woordvoerder van de NS meldt aan Rijnmond dat de automaat op een plek zit waar er 'geen goed toezicht mogelijk is'. 

"We zijn enorm geschrokken van wat er in Apeldoorn is gebeurd", laat Anneke de Vries weten, verantwoordelijk voor stations binnen de Raad van Bestuur van NS weten aan de regionale omroep. "De ravage is groot. Met extra maatregelen, waaronder deze tijdelijke sluiting, doen we er alles aan om een volgende plofkraak bij een station te voorkomen."

Ook op de stations Dordrecht, Rotterdam-Centraal en -Blaak gaan de geldautomaten op slot. Wanneer de automaten weer opengaan is nog onduidelijk.