advertentie
zaterdag 22 mei 2021 11:27

Vandaag besluit over volledige heropening middelbare scholen verwacht

Vandaag wordt het besluit van het kabinet verwacht over de volledige heropening van de middelbare scholen vanaf de week van 31 mei.Er is vanmiddag weer een overleg een Catshuisoverleg, daarbij wordt gekeken naar het nieuwe advies van het OMT, dat is gebaseerd op ontwikkeling van de coronacijfers. Demissionair minister Slob zei gisteren bij de NOS dat hij van harte hoopt dat de volledige heropening van de middelbare scholen kan doorgaan. "Als het aan mij ligt en als het maar enigszins mogelijk is zou ik dat, met het belang van de leerlingen voor ogen, zeer toejuichen."

Vandaag wordt het besluit van het kabinet verwacht over de volledige heropening van de middelbare scholen vanaf de week van 31 mei.

Er is vanmiddag weer een overleg een Catshuisoverleg, daarbij wordt gekeken naar het nieuwe advies van het OMT, dat is gebaseerd op ontwikkeling van de coronacijfers.

Demissionair minister Slob zei gisteren bij de NOS dat hij van harte hoopt dat de volledige heropening van de middelbare scholen kan doorgaan. "Als het aan mij ligt en als het maar enigszins mogelijk is zou ik dat, met het belang van de leerlingen voor ogen, zeer toejuichen."

De meeste middelbare school leerlingen krijgen ongeveer de helft van de tijd fysiek les en volgen de rest van de lessen thuis achter de computer. Anderhalve meter afstand houden, blijkt in de praktijk niet vol te houden in een druk schoolgebouw, dus dat hoeft dan niet meer. .