advertentie
zaterdag 22 mei 2021 11:36

'Riagg-dossiers van duizenden patiënten open en bloot in een kelder in Schiedam'

'Riagg-dossiers van duizenden patiënten open en bloot in een kelder in Schiedam' Foto: stockfoto

In de kelder van een pand in Schiedam zijn gevoelige dossiers gevonden van duizenden cliënten van ggz-instelling Riagg Rijnmond. Dat schrijft NRC. De gegevens stonden op cd's die in een doos zaten die, vastgeplakt aan de vloer, werden gevonden door de nieuwe huurder van het pand. De Riagg huisde tot 2015 in een kantoorpand bij het station Schiedam Centrum, op het adres Stationsplein 2. In 2014 werd de Riagg failliet verklaard. De Pernassia Groep nam de helft van de medewerkers van het Riagg over en zorgde voor continuïteit van zorg aan de patiënten.

Schiedam - In de kelder van een pand in Schiedam zijn gevoelige dossiers gevonden van duizenden cliënten van ggz-instelling Riagg Rijnmond. Dat schrijft NRC.

De gegevens stonden op cd's die in een doos zaten die, vastgeplakt aan de vloer, werden gevonden door de nieuwe huurder van het pand.

De Riagg huisde tot 2015 in een kantoorpand bij het station Schiedam Centrum, op het adres Stationsplein 2. In 2014 werd de Riagg failliet verklaard. De Pernassia Groep nam de helft van de medewerkers van het Riagg over en zorgde voor continuïteit van zorg aan de patiënten.

In het negen verdiepingen tellende pand Stationsplein 2 wonen nu studenten en jonge expats. Één van die nieuwe bewoners, de 23-jarige Tom Westra, vond de gevoelige dossiers toen hij de kelder aan het opruimen was.

Inmiddels zijn alle cd’s overgedragen aan Parnassia.