advertentie
zaterdag 22 mei 2021 16:21

Jenevermuseum en restaurants mogen, als alles goed gaat, op 5 juni weer open

Het kabinet overweegt om stap drie van het openingsplan al op zaterdag 5 juni open te laten gaan. Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld het Jenevermuseum en restaurants dan weer open mogen. Voorwaarde is wel dat het aantal coronabesmettingen blijft dalen. Middelbare scholen mogen over een week weer helemaal open. Een week later móéten ze open, heeft demissionair minister Slob (onderwijs) vanmiddag bekend gemaakt.Leerlingen hoeven dan onderling geen anderhalve meter afstand meer te bewaren.  Wel blijft de mondkapjesplicht.

Het kabinet overweegt om stap drie van het openingsplan al op zaterdag 5 juni open te laten gaan. Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld het Jenevermuseum en restaurants dan weer open mogen. Voorwaarde is wel dat het aantal coronabesmettingen blijft dalen.

Middelbare scholen mogen over een week weer helemaal open. Een week later móéten ze open, heeft demissionair minister Slob (onderwijs) vanmiddag bekend gemaakt.Leerlingen hoeven dan onderling geen anderhalve meter afstand meer te bewaren.  Wel blijft de mondkapjesplicht.

En als op  5 juni stap drie in het openingsplan inderdaad gezet wordt dan mag je vier mensen thuis ontvangen (dat was drie) en mogen restaurants en musea weer open. Ook worden de voorwaarden waaronder binnen en buiten gesport mag worden verruimd.