advertentie
woensdag 26 mei 2021 09:51

Burgemeester Lamers ondertekent ook oproep Dicht de Kloof

Burgemeester Lamers is één van de 15 burgemeesters die de oproep ‘Dicht de Kloof’ heeft ondertekend. Samen met zijn collega’s vraagt hij aan de Tweede Kamer en het kabinet om gemeenten en maatschappelijke partners te helpen om de kloof te dichten tussen de mensen die vooruitgaan en die achterop raken. Om die kloof te kunnen dichten vragen de 15 burgemeesters om gedurende langere tijd, jaarlijks, extra geld hiervoor vrij te maken. Onder de 16 kwetsbare gebieden vallen in Schiedam Nieuwland en Oost.

Schiedam - Burgemeester Lamers is één van de 15 burgemeesters die de oproep ‘Dicht de Kloof’ heeft ondertekend.

Samen met zijn collega’s vraagt hij aan de Tweede Kamer en het kabinet om gemeenten en maatschappelijke partners te helpen om de kloof te dichten tussen de mensen die vooruitgaan en die achterop raken. Om die kloof te kunnen dichten vragen de 15 burgemeesters om gedurende langere tijd, jaarlijks, extra geld hiervoor vrij te maken. Het gaat om 400 miljoen euro voor de 16 stedelijke vernieuwingsgebieden en 100 miljoen euro voor andere kwetsbare gebieden in het land. Dit is nodig voor extra investeringen in het onderwijs, het versterken van de arbeidsmarktpositie van inwoners, de kwaliteit en verduurzaming van woningen.

Onder de 16 kwetsbare gebieden vallen in Schiedam Nieuwland en Oost. “Het zijn de plekken waar we met partners al veel aandacht voor hebben. Met verschillende projecten, initiatieven en acties werken we daar aan de leefbaarheid en veiligheid. Toch zien we dat de opstapeling van problemen waar onze inwoners mee te maken krijgen, met onze huidige maatregelen, niet is op te lossen. Het zijn grote opgaven. We zien mooie kansen, maar we kunnen het niet alleen. Daarvoor is deze steun van het rijk nodig”, aldus burgemeester Lamers.