advertentie
woensdag 26 mei 2021 11:10

Schiedammer (20) die NS-medewerker tegen hoofd schopte, krijgt 14 maanden cel

De 20-jarige Schiedammer Luciano T.  schopte op 26 januari op station Zwolle een NS-medewerker tegen het hoofd. De rechter heeft de Schiedammer dinsdag een celstraf van veertien maanden opgelegd. Van de straf zijn zes maanden voorwaardelijk, meldt Weekblad De Swollenaer.  Luciano T. ging samen met een zekere Kevin door een toegangspoortje van het station Zwolle, op slechts één OV-kaart. Dat gebeurde op de dag na de avondklokrellen. De twee worden door een NS-medewerker aangesproken waarna een vechtpartij ontstaat. Er zijn vier NS-medewerkers nodig om de toen 19-jarige Schiedammer in bedwang te kunnen houden. 

Zwolle - De 20-jarige Schiedammer Luciano T.  schopte op 26 januari op station Zwolle een NS-medewerker tegen het hoofd. De rechter heeft de Schiedammer dinsdag een celstraf van veertien maanden opgelegd.

Van de straf zijn zes maanden voorwaardelijk, meldt Weekblad De Swollenaer

Luciano T. ging samen met een zekere Kevin door een toegangspoortje van het station Zwolle, op slechts één OV-kaart. Dat gebeurde op de dag na de avondklokrellen. De twee worden door een NS-medewerker aangesproken waarna een vechtpartij ontstaat. Er zijn vier NS-medewerkers nodig om de toen 19-jarige Schiedammer in bedwang te kunnen houden.

Op de beelden is volgens De Swollenaer te zien 'dat Luciano met zijn voet vol uithaalt op het gezicht van een zittende NS-toezichthouder. Ook een tweede NS-er krijgt een trap richting haar hoofd'. Deze twee NS-medewerkers worden na het gevecht per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

De rechter rekent het de Schiedammer aan dat hij een van de medewerkers geprobeerd heeft zwaar te mishandelen door hem tegen het hoofd te trappen. 'Daarnaast pleegde hij geweld tegen vier andere medewerkers onder het oog van reizigers'.