advertentie
vrijdag 28 mei 2021 17:04

Nouchka Fontijn nog maar één zege verwijderd van Olympisch ticket

De Schiedamse boksster Nouchka Fontijn hoeft in Parijs nog maar één wedstrijd te winnen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo. Fontijn neemt volgende week in Parijs deel aan het Europese kwalificatietoernooi. Vier bokssters in haar gewichtsklasse (tot 75 kg) plaatsen zich voor de Spelen. De Griekse Kyriako Aslanidi, die Fontijn in de achtste finales zou treffen, heeft zich niet ingeschreven voor het vervolg van het toernooi. Hierdoor heeft Nouchka Fontijn zich nu automatisch geplaatst voor de kwartfinales en is één overwinning voldoende voor plaatsing voor de Spelen. Nouchka Fontijn bokst deze partij op zaterdag 5 juni.

Schiedam - De Schiedamse boksster Nouchka Fontijn hoeft in Parijs nog maar één wedstrijd te winnen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Fontijn neemt volgende week in Parijs deel aan het Europese kwalificatietoernooi. Dit is het vervolg van het OKT dat vorig jaar in Londen als gevolg van de coronacrisis werd afgebroken.

Vier bokssters in haar gewichtsklasse (tot 75 kg) plaatsen zich voor de Spelen. De Griekse Kyriako Aslanidi, die Fontijn in de achtste finales zou treffen, heeft zich niet ingeschreven voor het vervolg van het toernooi.

Hierdoor heeft Nouchka Fontijn zich nu automatisch geplaatst voor de kwartfinales en is één overwinning voldoende voor plaatsing voor de Spelen. Nouchka Fontijn bokst deze partij op zaterdag 5 juni.