advertentie
zaterdag 29 mei 2021 11:52

Schiedam Centrum viert feest: alle ondernemers terug van weggeweest

De ondernemers in Schiedam Centrum vieren feest: eindelijk mogen alle winkels en de horeca op 5 juni weer open. In de persconferentie van vrijdag 28 mei werd bevestigd waar alle ondernemers op hoopten: een einde aan de harde lockdown. Stichting Centrummanagement Schiedam maakt zich op voor het ontvangen van alle bezoekers die komen genieten van dat wat ze hebben gemist. Maurice Haverkamp, voorzitter Centrummanagement Schiedam is opgelucht: "De  versoepelingen hielpen elke keer een beetje, maar zorgden ook voor onrust. Wat kun je wel, wat niet, hoe lang houd je het nog vol? Nu is eindelijk het einde in zicht."

Schiedam - De ondernemers in Schiedam Centrum vieren feest: eindelijk mogen alle winkels en de horeca op 5 juni weer open.

In de persconferentie van vrijdag 28 mei werd bevestigd waar alle ondernemers op hoopten: een einde aan de harde lockdown. Stichting Centrummanagement Schiedam maakt zich op voor het ontvangen van alle bezoekers die komen genieten van dat wat ze hebben gemist.

Maurice Haverkamp, voorzitter Centrummanagement Schiedam is opgelucht: "De  versoepelingen hielpen elke keer een beetje, maar zorgden ook voor onrust. Wat kun je wel, wat niet, hoe lang houd je het nog vol? Nu is eindelijk het einde in zicht. Retail, horeca en cultuur gaan open, een fantastisch moment."

Vol trots

Centrummanager Kitty Buijtendijk vult aan: "Ondernemers hebben een lange adem gehad en elkaar echt door deze tijd heen getrokken. We hebben ze ondersteund waar nodig en nu we voorzichtig weer vooruit kunnen kijken, zijn we ontzettend trots op hoe ons centrum deze heftige tijd heeft doorstaan." Maurice knikt: "We hebben het gered, met dank aan al onze klanten die ons trouw bleven bezoeken, ook toen dit alleen online kon. Zonder hen hadden we het niet gered." 

Kijk samen hands free 

Er zijn nog wel wat dingen die niet meteen kunnen, zoals samen in de kroeg wat drinken of grote beeldschermen bij het EK. "Om toch met elkaar op het terras met gepaste afstand deze sportzomer te kunnen vieren, hebben we het idee van Janet van Café 't Ankertje omarmd en een handige gadget ontworpen," vertelt Maurice. "Deze delen we uit aan onze bezoekers op de terrassen en via de verschillende ondernemers."