advertentie
zondag 30 mei 2021 13:39

26-jarige lachgas gebruikende Schiedammer van de vluchtstrook geplukt

26-jarige lachgas gebruikende Schiedammer van de vluchtstrook geplukt Foto: archief

Een 26-jarige lachgas gebruikende Schiedammer is zaterdagavond door de politie van de vluchtstrook geplukt. Rond 21.30 uur zagen eenheden van de politie en de Koninklijke Marechaussee dat de man over de vluchtstrook op de A58, bij de afslag Goes-Zuid. De bestuurder werd voor een controle meegenomen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats. In de auto lagen drie flessen met lachgas en diverse ballonnen. De 26-jarige man uit Schiedam wilde niet meewerken aan een speekseltest. Hij werd gearresteerd en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man is zondagmorgen verhoord.

Goes - Een 26-jarige lachgas gebruikende Schiedammer is zaterdagavond door de politie van de vluchtstrook geplukt.

Rond 21.30 uur zagen eenheden van de politie en de Koninklijke Marechaussee dat de man over de vluchtstrook op de A58, bij de afslag Goes-Zuid. De bestuurder werd voor een controle meegenomen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats. In de auto lagen drie flessen met lachgas en diverse ballonnen. De 26-jarige man uit Schiedam wilde niet meewerken aan een speekseltest. Hij werd gearresteerd en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man is zondagmorgen verhoord.

Zijn rijbewijs is ingevorderd. Deze wordt naar het CBR gestuurd. Het CBR zal vermoedelijk maatregelen nemen, in de meeste gevallen een onderzoek naar de rijgeschiktheid. Verder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van de speekseltest en omdat hij het verkeer in gevaar heeft gebracht.