advertentie
maandag 01 oktober 2018 16:22

De 34e editie van de Branderfeesten wellicht de best bezochte

Schiedam - Dit weekend werd het grootste evenement van Schiedam bijzonder goed bezocht. De organisatie denkt dat deze 34e editie een van de best bezochte edities ooit was.

Schie, de nieuwe publieke lokale omroep van Schiedam, presenteerde zich aan de Schiedammers met 34 uur live radio en vier live Tv-uitzendingen: de openingsshow, de Branderszwemtocht, de Gondelvaart en het vuurwerk. Ook werd er uitbundig verslag op social media gedaan. Verschillende ploegen van zowel Schie FM als SCHIE Tv gingen de stad in om verslag te doen.   

Brandersfeesten geslaagd
Met zonnige dagen in het verschiet, begon dit feestweekend eigenlijk al op de donderdag met het binnenvaren van de schepen in de havens. Gemoedelijk zij aan zij werden de schepen, groot en klein, bekeken door bezoekers uit Schiedam en de hele regio die alvast een kijkje kwamen nemen bij al dat gemanoeuvreer. Ook de kermis, die in het Brandersfeestenweekend jong en oud heeft laten draaien, spelen en snoepen trok al snel bezoekers.

Veel muziek
De goede sfeer werd bevestigd door de horecabezoekers. Zij genoten 3 dagen van de terrassen, de (live) muziek en in late uurtjes van de gevarieerde programma’s en menu’s tijdens hun horecawandeling. Op de waanzinnige openingsavond op vrijdagavond was het ouderwets gezellig. Bob Offenberg, Samantha Steenwijk en Tino Martin trakteerden het publiek op het volle Land van Belofte op een wervelende show!

Op, in en rond de havens
De deelnemers aan de Branderszwemtocht zwommen dit weekend weer langs de historische schepen in de havens met oude ambachten op de kade. De zwemmers zorgden wederom voor een spektakel net zoals de Schiedamse scoutingverenigingen dat deden met hun waterspelen. Maar het hoogtepunt van deze massaal bezochte Brandersfeesten was wel de Gondelvaart!  Duizenden bezoekers hadden al vroeg op de zaterdagavond een plekje op de kade gevonden om al die feestelijk verlichte en versierde schepen te aanschouwen.

De jury vond het schip van Watersportvereniging Nieuwe Haven met het schitterende raceteam de beste deelnemer aan de Gondelvaart 2018 en overhandigde daarom op zaterdagavond de winnaarsbeker.

Door de samenwerking met alle betrokken partijen in Schiedam was er deze editie ook de mogelijkheid om geïnformeerd te worden of goede koopjes te halen. Dat vond het publiek een goede afwisseling naast al het feest met theateracts, shantykoren, muziek en eten & drinken.

De schitterende vuurwerkshow op de zondagavond was een waar spektakel. Het deed het enthousiaste publiek beseffen, dat het feestweekend er weer op zat en men een jaar moet wachten tot de alweer 35e editie van dit grootste en gezelligste evenement van Schiedam.