advertentie
maandag 31 mei 2021 15:19

Treinverkeer de rest van de dag ontregeld door storing

Treinverkeer de rest van de dag ontregeld door storing Foto: Flashphoto.nl

ProRail waarschuwt dat de gevolgen van de grote treinstoring de gehele dag merkbaar zullen zijn. Er zullen helemaal geen treinen rijden of er zal flinke vertraging zijn. Door een storing in het telefoniesysteem van ProRail is het voor treinverkeersleiding niet mogelijk contact te krijgen met machinisten. 'Daarom hebben we moeten besluiten het treinverkeer stil te leggen. We zijn druk bezig het probleem zsm op te lossen. Check de reisplanner voor vertrek.' aldus ProRail op Twitter.

ProRail waarschuwt dat de gevolgen van de grote treinstoring de gehele dag merkbaar zullen zijn. Er zullen helemaal geen treinen rijden of er zal flinke vertraging zijn.

Door een storing in het telefoniesysteem van ProRail is het voor treinverkeersleiding niet mogelijk contact te krijgen met machinisten. 'Daarom hebben we moeten besluiten het treinverkeer stil te leggen. We zijn druk bezig het probleem zsm op te lossen. Check de reisplanner voor vertrek.' aldus ProRail op Twitter.

De NOS meldt dat de problemen worden veroorzaakt door een storing in het GSM-R-netwerk. 'Dat biedt in Nederland dekking langs alle spoortrajecten en wordt primair gebruikt voor communicatie tussen machinisten en verkeersleiding. Het is ook van belang voor het ETCS-treinbeveiligingsysteem. Dat zorgt er onder meer voor dat een trein de maximumsnelheid niet overschrijdt.'