advertentie
dinsdag 01 juni 2021 17:35

Franciscus Vlietland schaalt coronazorg af en stopt met preventief testen

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis schaalt de coronazorg af en stopt met preventief het testen van patiënten. Op dit moment zijn er nog acht bewezen coronapatiënten op de IC van het Franciscus. In de kliniek liggen er 13 bewezen patiënten in Gasthuis en zes bewezen patiënten in Vlietland. Dit brengt ons op een totaal van 27 corona besmette patiënten. Vanochtend waren er 10 verdenkingen in de kliniek. 'Bij het afschalen van de coronazorg zijn de IC-bedden nu uit cohort gehaald en vindt de verpleging plaats op isolatieboxen. De OK-capaciteit wordt wekelijks verder opgeschaald.'

Schiedam - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis schaalt de coronazorg af en stopt met preventief het testen van patiënten.

Op dit moment zijn er nog acht bewezen coronapatiënten op de IC van het Franciscus. In de kliniek liggen er 13 bewezen patiënten in Gasthuis en zes bewezen patiënten in Vlietland. Dit brengt ons op een totaal van 27 corona besmette patiënten. Vanochtend waren er 10 verdenkingen in de kliniek.

'Bij het afschalen van de coronazorg zijn de IC-bedden nu uit cohort gehaald en vindt de verpleging plaats op isolatieboxen. De OK-capaciteit wordt wekelijks verder opgeschaald. De stroom met reguliere patiënten neemt dagelijks toe. De klinische verpleging van coronapatiënten vindt plaats op isolatiekamers en op kleine cohortafdelingen, door een aantal bedden te isoleren ten opzichte van het overige deel van de reguliere bedden'  aldus een verklaring van het ziekenhuis.

'Er is besloten om te stoppen met het preventief testen van patiënten bij opname in de kliniek. Reden hiervoor is de daling van het aantal besmettingen in het land en het beperkte aantal besmettingen dat nog opgespoord wordt door deze preventieve testen.  

Ook al zijn er veel mensen ondertussen gevaccineerd, is het belangrijk om de maatregelen ook in het ziekenhuis goed te blijven volgen. Houd de 1,5 meter afstand, draag een mond/neusmasker, nies in de ellenboog, ontsmet regelmatig de handen en blijf met corona gerelateerde klachten thuis.'