advertentie
woensdag 02 juni 2021 13:01

Schiedam sluit zich aan bij MaaiMeiNiet

Schiedam gaat zich aansluiten bij de campagne #MaaiMeiNiet. Dit is een campagne waarbij mensen worden opgeroepen om het gras, of een deel daarvan, niet te maaien in de maand mei. De coalitiepartij vroeg dinsdagavond aan het college om zich aan te sluiten bij de campagne. De gemeente gaat kijken hoe er volgend jaar bij de campagne aangesloten kan worden. De bijenstichting gaat de campagne volgend jaar verder uitrollen in Nederland.

Schiedam - Schiedam gaat zich aansluiten bij de campagne #MaaiMeiNiet.

Dit is een campagne waarbij mensen worden opgeroepen om het gras, of een deel daarvan, niet te maaien in de maand mei. “Het niet of minder maaien van gras en gazons is goed voor onder andere bijen, kevers, vlinders en hommels. Een bijkomend voordeel is dat langer gras beter bestand is tegen droogte en hitte. Dit is echt een goed initiatief waarmee op simpele wijze een bijdrage wordt geleverd aan het versterken van de biodiversiteit”, aldus GroenLinks-raadslid Sandra Mantingh.

De coalitiepartij vroeg dinsdagavond aan het college om zich aan te sluiten bij de campagne. De gemeente gaat kijken hoe er volgend jaar bij de campagne aangesloten kan worden. De bijenstichting gaat de campagne volgend jaar verder uitrollen in Nederland.