advertentie
donderdag 10 juni 2021 18:45

Brandweer Schiedam waarschuwt voor laaghangende EK-vlaggetjes: “Hang de vlaggetjes op vier meter hoogte!”

Wijkbrandweerman Olof Waltman ziet Schiedam oranje kleuren. Gezellig is het zeker, maar volgens Waltman niet altijd even handig. “Uiteraard zijn we hartstikke blij met de vlaggetjes" zegt Waltman. “Er is niks mooiers dan het supporten van ons land. Maar helaas zijn er mensen die heel enthousiast zijn en de vlaggetjes erg laag ophangen.” Volgens Waltman zijn er verschillende wijken in Schiedam waar de vlaggetjes erg laag hangen en dat is voor de brandweer niet zo prettig. “Als wij met zo’n grote brandweerwagen aankomen rijden dan kan je je voorstellen dat wij het niet redden met de doorrijhoogte.

Wijkbrandweerman Olof Waltman ziet Schiedam oranje kleuren. Gezellig is het zeker, maar volgens Waltman niet altijd even handig.

“Uiteraard zijn we hartstikke blij met de vlaggetjes" zegt Waltman. “Er is niks mooiers dan het supporten van ons land. Maar helaas zijn er mensen die heel enthousiast zijn en de vlaggetjes erg laag ophangen.”

“Dadelijk trekken wij een dakgoot of een regenleiding mee”

Volgens Waltman zijn er verschillende wijken in Schiedam waar de vlaggetjes erg laag hangen en dat is voor de brandweer niet zo prettig. “Als wij met zo’n grote brandweerwagen aankomen rijden dan kan je je voorstellen dat wij het niet redden met de doorrijhoogte. Dan moeten wij die vlaggetjes stuk rijden. Dat lukt ons wel, maar dan trekken we dadelijk een dakgoot mee of een regenleiding. Dat is niet onze bedoeling. Hang je de vlaggetjes neer, denk dan even aan de hoogte en hang ze op vier meter hoogte.”

Voor de EK-liefhebbers die toch graag de straat willen versieren heeft Waltman nog een paar tips. “Als je vlaggetjes ophangt, hang ze hoog zodat we er onderdoor kunnen rijden, maar denk ook een beetje aan de brandveiligheid. Als je spulletjes koopt kijk even of het geïmpregneerd is en kijk of het geen voortschrijdende brand kan veroorzaken.”
Daarnaast is het volgens Waltman ook belangrijk dat de huisnummers goed zichtbaar blijven. “Als wij moeten zoeken, dat is niet alleen bij een brand maar geldt ook voor een reanimatie, dat we het huisnummer goed kunnen zien. Zo weten we waar we moeten zijn.”

Media