advertentie
dinsdag 10 augustus 2021 15:53

Schiedamse jongeren (14 en 18 jaar) langer vast voor reeks zware mishandelingen

Foto: Pexels Foto: Pexels

De Schiedamse jongeren van 14 en 18 jaar, en hun Vlaardingse compaan van 17 jaar blijven twee weken langer vastzitten voor de serie geweldsincidenten die zich hebben afgespeeld op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Dat maakte de rechtbank Zeeland-West-Brabant dinsdag bekend. Inmiddels hebben tien jongeren zich gemeld bij de politie. Volgens de politie zijn zij slachtoffer geworden van acht ernstige mishandelingen en twee berovingen.

 

De Schiedamse jongeren van 14 en 18 jaar, en de Vlaardingse jongen van 17 jaar blijven twee weken langer vastzitten voor de serie geweldsincidenten die zich hebben afgespeeld op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Dat maakte de rechtbank Zeeland-West-Brabant dinsdag bekend. Inmiddels hebben tien jongeren zich gemeld bij de politie. Volgens de politie zijn zij slachtoffer geworden van acht ernstige mishandelingen en 2 berovingen.

De Schiedamse jongens werden in de stad opgepakt, net als de 17-jarige Vlaardinger. Maandag werd nog een 16-jarige jongen uit Abbenbroek op de camping in Burgh-Haamstede gearresteerd. Dinsdag is ook een 17-jarige jongen uit Tholen opgepakt voor de serie mishandelingen en berovingen. De mishandelingen vonden plaats tussen vrijdag 30 juli en donderdag 6 augustus in Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke.

Lees ook: Schiedamse tieners (14 en 18 jaar) opgepakt voor zware mishandelingen in Zeeland

De politie is nog op zoek naar filmpjes, foto's en bewakingsbeelden van de incidenten. Daarnaast zijn er ook beelden bij de politie van één geweldsincident waar nog geen aangifte van is gedaan.