advertentie
dinsdag 10 augustus 2021 22:01

De Ketelfactory sluit definitief haar deuren: ‘Het is een shockwave door de culturele wereld’

Na 12 en half jaar trouwe dienst sluit de Ketelfactory definitief haar deuren. Directeur Winnie Teschmacher vindt het na al die tijd een mooi moment. Toch hoopt ze nog wel haar expositie te blijven kunnen laten zien.

“Aan al het goede komt een goed einde,” zegt Teschmacher. Elke drie jaar ging ze in gesprek met Nolet of alle betrokken partijen nog blij waren met de Ketelfactory. “Dat is steeds zo geweest, we waren er allemaal blij mee.” Toch was het volgens Teschmacher niet te voorkomen dat een bedrijf op ten duur andere beslissingen neemt.

Na 12 en half jaar trouwe dienst sluit de Ketelfactory definitief haar deuren. Directeur Winnie Teschmacher vindt het na al die tijd een mooi moment. Toch hoopt ze nog wel haar expositie te blijven kunnen laten zien.

“Aan al het goede komt een goed einde,” zegt Teschmacher. Elke drie jaar ging ze in gesprek met Nolet of alle betrokken partijen nog blij waren met de Ketelfactory. “Dat is steeds zo geweest, we waren er allemaal blij mee.” Toch was het volgens Teschmacher niet te voorkomen dat een bedrijf op ten duur andere beslissingen neemt. “Daar zijn we op een gegeven moment over gaan praten. Dat was ergens eind vorig jaar geweest. Omdat ook heel de Ketelfactory als stichting vasthangt aan dit pand, houdt het ook op te bestaan. We functioneren hier, dit is wat we doen. Het hangt vast aan het pand.”

De Ketelfactory heeft nog wel een collectie in bezit. Teschmacher is van plan om die collectie niet te laten verstoffen. “Die collectie neem ik mee naar mijn atelier. Ik ga er heel goed over nadenken hoe ik daar goed voor ga zorgen. Die hoop ik natuurlijk nog een keer te exposeren met een uitbarsting van kijk, ‘dit zijn ze allemaal’.”

“Ik denk dat we straks op een hele mooie twaalf en half jaar kunnen terugkijken. Daar ben ik blij mee.” Desalniettemin blijft het sluiten van de Ketelfactory een “Het is natuurlijk toch een soort shockwave door de culturele wereld, maar ja, daar wennen we straks wel aan. We knallen er gewoon uit met een leuk feest of zo.”

Wat er precies gaat gebeuren met de ruimtes in de Ketelfactory is nog niet duidelijk. Distilleerderij Nolet Distillery geeft aan het pand te gaan inzetten voor eigen gebruik. De allerlaatste expositie van de Ketelfactory is vanaf oktober dit jaar tot januari volgend jaar te bewonderen.

Media