advertentie
vrijdag 13 augustus 2021 23:51

Jonge kunstenaars kunnen zich opgeven voor de Waterweg Cultuurprijs: ‘Er leven heel veel goede ideeën in deze regio’

Goed nieuws voor jonge kunstenaars en cultuurmakers in Schiedam. Ze kunnen kans maken op de Waterweg Cultuurprijs. De hoofdprijs heeft een waarde van 5000 euro. Een bedrag om de uitwerking van het kunstproject te realiseren.

Goed nieuws voor jonge kunstenaars en cultuurmakers in Schiedam. Ze kunnen kans maken op de Waterweg Cultuurprijs. De hoofdprijs heeft een waarde van 5000 euro. Een bedrag om de uitwerking van het kunstproject te realiseren.

Volgens projectleider Josje Hattink is het belangrijk dat de Waterweg Cultuurprijs in het leven is geroepen. “De prijs stimuleert cultuur in drie steden. Drie steden die heel dichtbij elkaar liggen. Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Het zou heel erg mooi zijn als mensen met ideeën komen met kunstprojecten of culturele projecten die op de een of andere manier deze drie steden met elkaar verbinden.”

“We focussen ons op jonge makers uit de regio,” zegt Sanne Hoogeveen. Hoogeveen is als vormgever betrokken bij de communicatie rondom de Waterweg Cultuurprijs. “Jongeren die eigenlijk een leuk, creatief idee hebben, maar nog niet zo goed weten hoe ze dat nou moeten uitwerken. Dat kan zijn bijvoorbeeld muziek, dans, theater of beeldende kunst, maar ook een happening in de stad die wellicht mensen met elkaar verbindt.”

Ondersteuning

De kunst- en cultuurmakers worden ook ondersteunt bij het indienen van de plannen die zij hebben. In alle drie de steden worden er workshops georganiseerd. “We laten ze zo met hun ideeën naar binnen komen om ze met een daadwerkelijk plan weer naar buiten te laten gaan, als ze zo’n workshop hebben gevolgd.”

Hattink geeft aan dat er ontzettend veel ideeën zijn in en rondom Schiedam. Ze hoopt dat dit project jonge makers inspireert en stimuleert. “Er leven heel veel goede ideeën in deze regio op het gebied van kunst en cultuur. Ik denk dat het heel belangrijk is dat deze prijs er is waarbij mensen geld kunnen winnen om zo’n project uit te voeren, maar ook de ondersteuning krijgen om te groeien in hun culturele makerschap.”

De deadline van een inzending voor de Waterweg Cultuurprijs is 1 oktober dit jaar. Voor advies moet je je melden voor 17 september op www.waterwegcultuurprijs.nl.

Media