advertentie
vrijdag 03 september 2021 14:46

De Groot Fonds krijgt schildje voor restauratie Stadsarmenschool

De armoedige aanblik van de Stadsarmenschool een paar jaar geleden. foto Marjanne Statema De armoedige aanblik van de Stadsarmenschool een paar jaar geleden. foto Marjanne Statema coll. Gemeentearchief Schiedam, beeldnr. 42354

Het De Groot Fonds krijgt een schildje van de Historische Vereniging Schiedam voor de restauratie van de Stadsarmenschool. Bijna honderd jaar kregen Schiedamse kinderen uit de arme bevolkingsgroepen in dit klaslokaal hun onderwijs. Het gebouw deed tientallen jaren dienst als gymnastieklokaal, waarna het leeg stond in afwachting van een nieuwe bestemming. In opdracht van het De Groot Fonds is het monument duurzaam gerestaureerd. Het pand wordt nu gebruikt door Hotspot Hutspot die kwetsbare groepen in de stad nieuwe kansen wil bieden. Wethouder Duncan Ruseler zal op zaterdag 11 september het schildje onthullen.

Schiedam - Het De Groot Fonds krijgt een schildje van de Historische Vereniging Schiedam voor de restauratie van de Stadsarmenschool.

Bijna honderd jaar kregen Schiedamse kinderen uit de arme bevolkingsgroepen in dit klaslokaal hun onderwijs. Het gebouw deed tientallen jaren dienst als gymnastieklokaal, waarna het leeg stond in afwachting van een nieuwe bestemming.

In opdracht van het De Groot Fonds is het monument duurzaam gerestaureerd. Het pand wordt nu gebruikt door Hotspot Hutspot die kwetsbare groepen in de stad nieuwe kansen wil bieden.

Sinds 1978 heeft de Historische Vereniging Schiedam met regelmaat schildjes uitgereikt aan eigenaren voor goed uitgevoerde restauraties. Het laatste schildje ging in 2014 naar de Babbersmolen. Wethouder Duncan Ruseler zal op zaterdag 11 september het schildje onthullen.