advertentie
maandag 04 oktober 2021 13:12

Dubieuze eer: Schiedam top 5 van meest geregistreerde verkeersongevallen

Schiedam staat in de top 5 van gemeenten met de meeste geregistreerde verkeersongelukken in Zuid-Holland. Dat blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Independer op basis van data van de politie en Rijkswaterstaat. In Rotterdam gebeuren naar verhouding de meeste ongelukken. De teller staat daar op 6.280. Schiedam staat met 761 verkeersongelukken op de 5e plek.

Schiedam staat in de top 5 van gemeenten met de meeste geregistreerde verkeersongelukken in Zuid-Holland. Dat blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Independer op basis van data van de politie en Rijkswaterstaat. In Rotterdam gebeuren naar verhouding de meeste ongelukken. De teller staat daar op 6.280. Schiedam staat met 761 verkeersongelukken op de vijfde plek in de provincie.

Van de 761 ongelukken in Schiedam zijn er 643 ongevallen met uitsluitend materiële schade. Het aantal ongevallen met letsel staat op 117. Daarnaast is er in 2020 in totaal 1 dodelijk verkeersongeval in Schiedam geregistreerd.

Verkeersongevallen per inwonersaantal

Wanneer het aantal verkeersongelukken wordt afgewogen tegen het inwonersaantal, registreert Schiedam per 1.000 inwoners 9,6 verkeersongevallen. In 2018 waren dat 10,1 verkeersongevallen per 1.000 inwoners. De kans op een ongeval in Zuid-Holland is het grootst in Midden-Delfland. In totaal werden daar per 1.000 inwoners 18,8 ongelukken gemeld.

Rechte weg

De meeste geregistreerde ongelukken van vorig jaar vonden plaats op rechte wegen. Van alle ongevallen waarbij het type weg bekend is, was ongeveer de helft op een rechte weg (50,2%). Dit waren voornamelijk kop/staartbotsingen en ongelukken waarbij voertuigen in de flank werden geraakt. Daarnaast kwamen ook ongevallen op kruispunten veel voor (22,8%).

Media