advertentie
woensdag 17 november 2021 10:19

Ziekenhuis schaalt coronazorg verder op en start met boosterprik

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis schaalt de coronazorg verder op. Ook start het ziekenhuis met het geven van de 'boosterprik' aan de medewerkers. In de kliniek liggen nu 39 coronapatiënten, vijf meer dan vorige week: 24 (bewezen) coronapatiënten in Gasthuis en 15 in Vlietland. Er waren vanochtend vijf bewezen corona patiënten op de IC Gasthuis. 'We blijven patiënten aanmelden bij de RCPS / LCPS voor uitplaatsing. Vanochtend waren er acht verdenkingen' laat het ziekenhuis weten.

Schiedam - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis schaalt de coronazorg verder op. Ook start het ziekenhuis met het geven van de 'boosterprik' aan de medewerkers.

In de kliniek liggen nu 39 coronapatiënten, vijf meer dan vorige week: 24 (bewezen) coronapatiënten in Gasthuis en 15 in Vlietland. Er waren vanochtend vijf bewezen corona patiënten op de IC Gasthuis. 'We blijven patiënten aanmelden bij de RCPS / LCPS voor uitplaatsing. Vanochtend waren er acht verdenkingen' laat het ziekenhuis weten.

Voorbereidingen opschalen corona zorg
Op dit moment zijn de voorbereidingen alweer opgestart om, indien nodig, verder op te schalen van 42 bedden naar 52 bedden. Deze 10 extra bedden voor coronazorg worden gerealiseerd in Franciscus Gasthuis.

'De kans dat de coronazorg op de IC dan ook verder opgeschaald moet worden, is reëel. Eerder is de oproep gedaan aan verpleegkundigen om zich aan te melden voor een extra scholing om te kunnen assisteren op de IC. Aan deze oproep is door 34 verpleegkundigen gehoor gegeven, zij hebben de scholing al doorlopen of gaan deze op korte termijn doorlopen. Op dit moment zijn er ook zeven zorgreservisten gestart binnen onze organisatie. Een zorgreservist is iemand, die gewerkt heeft in de zorg in het verleden en nu bereid is om de helpende hand te bieden. Zij kunnen op de IC of op de cohort ingezet worden om bepaalde taken van de verpleegkundigen over te nemen. We zijn erg blij met alle extra handen, die we op deze manieren kunnen mobiliseren' aldus het ziekenhuis.

Start boostercampagne vanaf volgende week
'Vanaf volgende week komen onze medewerkers in aanmerking voor een boostervaccinatie. Een grote logistieke operatie, maar dit gaat ons hopelijk helpen om onze medewerkers de komende periode op te been te houden en uitbraken binnen ons ziekenhuis te voorkomen'.