advertentie
dinsdag 23 november 2021 23:19

Dader Schiedammer Parkmoord misbruikte en vermoorde mogelijk als 16-jarige al 7-jarig jongetje

Dader Schiedammer Parkmoord misbruikte en vermoorde mogelijk als 16-jarige al 7-jarig jongetje Jaïr Soares, foto: politie

De veroordeelde dader van de Schiedammer Parkmoord, de inmiddels 42-jarige Rotterdammer Wik H., heeft in 1995 mogelijk ook de 7-jarige Jaïr Soares in Monster misbruikt en vermoord. Wik H. was destijds 16 jaar. In het Prinses Beatrixpark werd op 22 juni 2000 de toen tienjarige Nienke Kleiss doodgestoken. Haar elfjarige vriendje Maikel, met wie Nienke in het park aan het spelen was, werd ook neergestoken, maar overleefde. Rotterdammer Wik H. wordt in 2005 veroordeeld tot achttien jaar gevangenis en tbs met dwangverpleging wegens doodslag op Nienke.

Schiedam - De veroordeelde dader van de Schiedammer Parkmoord, de inmiddels 42-jarige Rotterdammer Wik H., heeft in 1995 mogelijk ook de 7-jarige Jaïr Soares in Monster misbruikt en vermoord. Wik H. was destijds 16 jaar.

In het Prinses Beatrixpark werd op 22 juni 2000 de toen tienjarige Nienke Kleiss doodgestoken. Haar elfjarige vriendje Maikel, met wie Nienke in het park aan het spelen was, werd ook neergestoken, maar overleefde. In de zaak werd eerst de verkeerde persoon veroordeeld: Vlaardinger Cees B. Hij hield na een eerdere valse bekentenis het hele proces vol dat hij onschuldig was. Cees werd toch veroordeeld, tot achttien jaar cel en tbs. In 2004 wordt - na een bekentenis van Wik H. - Cees B. vrijgesproken.  Rotterdammer Wik H. wordt in 2005 veroordeeld tot achttien jaar gevangenis en tbs met dwangverpleging wegens doodslag op Nienke.

Jaïr Soares raakte in 1995 vermist op het strand van Monster, waar hij met zijn familie was. Een mogelijke dader is tot op het heden niet gevonden, totdat het coldcaseteam Wik H. op het spoor kwam.

Wik H. zit vandaag de dag nog in een TBS inrichting, maar is inmiddels al wel op onbegeleid verlof geweest. Hij kan voor de zaak Jaïr Soares niet meer veroordeeld worden, omdat die zaak inmiddels verjaard is. Maar wel kan zijn aanstaande vrijlating uit de TBS kliniek op losse schroeven komen te staan als blijkt dat hij de moord op Jaïr verzwegen heeft. 

H. is vorige week woensdag in zijn tbs-kliniek gehoord door de politie over de zaak Jaïr Soares. De verdediging van Wik H. ontkent dat zijn cliënt iets te maken heeft met de verdwijning van de 7-jarige Jaïr Soares uit Rotterdam.