advertentie
maandag 29 november 2021 12:45

Bijzondere verjaardag in coronatijd voor 101-jarige mevrouw Been

Het was een bijzondere zondag voor mevrouw Been. Zij werd 101 jaar. ‘’ Ik had nooit gedacht dat ik zo oud zou mogen worden. Je mag er alleen maar dankbaar voor zijn dat je dat wel even mag.’’  Net als vorig jaar, toen de honderdste verjaardag gevierd zou moeten worden, was de verjaardag wel iets anders dan gepland. Ondanks de maatregelen konden alle kinderen en kleinkinderen toch even op bezoek komen. Ook de verjaardagskaarten, telefoontjes en bloemen zijn niet achter gebleven.  Dit zorgde voor een echt verjaardagsgevoel.

Schiedam - Het was een bijzondere zondag voor mevrouw Been. Zij werd 101 jaar. ‘’ Ik had nooit gedacht dat ik zo oud zou mogen worden. Je mag er alleen maar dankbaar voor zijn dat je dat wel even mag.’’

Net als vorig jaar, toen de honderdste verjaardag gevierd zou moeten worden, was de verjaardag wel iets anders dan gepland.  Ondanks de maatregelen konden alle kinderen en kleinkinderen toch even op bezoek komen. ‘’ Wel apart natuurlijk, twee om twee, maar ze zijn alle zes geweest. Toen ik honderd werd, was het precies hetzelfde, aldus mevrouw Been. Ook de verjaardagskaarten, telefoontjes en bloemen zijn niet achter gebleven.  Dit zorgde voor een echt verjaardagsgevoel.

Net als voor vele anderen is het ook voor mevrouw Been een lastige tijd. Toch doet ze haar uiterste best om er zo goed mogelijk doorheen te komen. Zo wordt er elke dag gegeten in de zaal, andere bijeenkomsten bijgewoond, worden er veel boeken gelezen of de tv gaat aan. Er wordt niet in de kamer gezeten als er wat te doen is.

Mevrouw Been woont, aankomende maart, drie jaar in het Sint Jacobs Gasthuis. ‘’ Het is hier fantastisch. Heel goed, ik kan niet anders zeggen. De dames zijn hier allemaal even lief en hartelijk, dus wat moeten we nog meer’’.