advertentie
zondag 12 december 2021 12:04

Politie ontruimt (pas in de ochtend) groot illegaal feest in Schiedam

Politie ontruimt (pas in de ochtend) groot illegaal feest in Schiedam Foto: Flashphoto.nl

In Schiedam werd zondagochtend een groot illegaal feest ontruimd. Het voormalige bedrijfspand van het failliete Verbakel B.V. metaalproducten aan de Jan van Riebeeckweg is gekraakt en daarin kwamen vannacht honderden feestgangers samen. De organisatie van het evenement werkte mee aan de ontruiming. Hoewel de politie vannacht al van het feest afwist, wordt er pas zondagochtend ontruimd. Vannacht was er niet genoeg capaciteit om het feest veilig te ontruimen, aldus de politie. Op het feest kwamen honderden mensen af uit allerlei landen. Voor het pand stonden veel auto's met Belgische, Franse, Poolse en Oostenrijkse kentekens.

Schiedam - In Schiedam werd zondagochtend een groot illegaal feest ontruimd. Het voormalige bedrijfspand van het failliete Verbakel B.V. metaalproducten aan de Jan van Riebeeckweg is gekraakt en daarin kwamen vannacht honderden feestgangers samen. De organisatie van het evenement werkte mee aan de ontruiming.

Hoewel de politie vannacht al van het feest afwist, wordt er pas zondagochtend ontruimd. Vannacht was er niet genoeg capaciteit om het feest veilig te ontruimen, aldus de politie. Op het feest kwamen honderden mensen af uit allerlei landen. Voor het pand stonden veel auto's met Belgische, Franse, Poolse en Oostenrijkse kentekens.

De politie heeft uiteindelijk alle mensen uit de loods gehaald. Omdat er ook apparatuur en auto's binnen gezet waren die daar niet hoorden, moesten deze ook naar buiten, maar het rolluik was kapot gegaan. De brandweer moest er aan te pas komen om het rolluik omhoog te krijgen.

Het feest aan de Jan van Riebeeckweg op het bedrijventerrein Spaanse Polder begon op zaterdagavond 11 december relatief kleinschalig, met een man of vijftig. Het groeide uit tot een massabijeenkomst met op het hoogtepunt, naar schatting, maar liefst duizend bezoekers. “Dat er überhaupt een feest is georganiseerd, vind ik getuigen van weinig respect" zei burgemeester Lamers. "De zorg staat zwaar onder druk door corona. En met elkaar doen we ons uiterste best om die sector enigszins te ontlasten door ons te houden aan de corona-regels en verspreiding van het virus maximaal tegen te gaan. Zo pogen we de ziekenhuisopnames te beperken en elkaar gezond te houden. Tijd voor feesten is het dus echt nog lang niet”, aldus burgemeester Lamers

Beelden: Flashphoto.nl

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

 

 

 

Media