advertentie
dinsdag 14 december 2021 16:11

Schiedammer (40) opnieuw aangehouden voor rellen Rotterdam

Schiedammer (40) opnieuw aangehouden voor rellen Rotterdam Foto: Flashphoto.nl

Gisteren werd een 40-jarige man uit Schiedam opnieuw aangehouden voor de rellen in Rotterdam van 20 november. De man werd ook al op 6 december aangehouden, toen voor het op straat gooien van kliko afvalbakken. Hij was daarna heengezonden, maar is nu opnieuw aangehouden. 'Op de enorme hoeveelheid beelden die door het onderzoeksteam worden uitgekeken kwamen nieuwe strafbare feiten naar voren waardoor hij opnieuw als verdachte wordt aangemerkt. Hij gooide onder andere een steen naar een ME bus' aldus de politie.

Schiedam - Gisteren werd een 40-jarige man uit Schiedam opnieuw aangehouden voor de rellen in Rotterdam van 20 november.

De man werd ook al op 6 december aangehouden, toen voor het op straat gooien van kliko afvalbakken. Hij was daarna heengezonden, maar is nu opnieuw aangehouden. 'Op de enorme hoeveelheid beelden die door het onderzoeksteam worden uitgekeken kwamen nieuwe strafbare feiten naar voren waardoor hij opnieuw als verdachte wordt aangemerkt. Hij gooide onder andere een steen naar een ME bus' aldus de politie.

Vanavond, dinsdagavond op NPO1 om 20.30 uur weer een nieuwe uitzending met zes nieuwe foto’s en vijf al eerder getoonde foto’s, waarvan er twee in bewegend beeld te zien zijn.' Eén van de beelden laat een laffe aanval zien op een agent waar de verdachte hem probeert onderuit te trappen, terwijl hij wegrent omdat er een menigte op hem afstormt' aldus de politie. 

Nog tijdens de rellen werd al een 19-jarige Schiedammer opgepakt, hij is op 23 november voorgeleid bij de rechter-commissaris en bleef twee weken langer vastzitten. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 19-jarige man van het gooien van voorwerpen in de richting van de politie tijdens de rellen in Rotterdam.