advertentie
donderdag 16 december 2021 13:22

Twee erkenningen voor het Franciscus: voor zorg aan de lichtste en de zwaarste patiënten

Twee erkenningen voor het Franciscus: voor zorg aan de lichtste en de zwaarste patiënten Foto: Franciscus

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis heeft twee nieuwe 'topklinische' erkenningen toegekend gekregen van de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) voor het Franciscus Obesitas Centrum en voor het expertisecentrum Neonatale luchtwegproblematiek en infecties. Met deze erkenningen erbij heeft Franciscus nu in totaal zes topklinische expertisecentra voor de behandeling van hooggespecialiseerde en acute zorg en met focus op onderzoek en opleiden.

Schiedam - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis heeft twee nieuwe 'topklinische' erkenningen toegekend gekregen van de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) voor het Franciscus Obesitas Centrum en voor het expertisecentrum Neonatale luchtwegproblematiek en infecties. Met deze erkenningen erbij heeft Franciscus nu in totaal zes topklinische expertisecentra voor de behandeling van hooggespecialiseerde en acute zorg en met focus op onderzoek en opleiden.

Uiteraard is het ziekenhuis blij met deze erkenningen. 'We zijn trots op het eerste (!) expertisecentrum Neonatale luchtwegproblematiek en infecties in Nederland te zijn' zegt kinderarts Gerdien Tramper. De erkenning voelt volgens Gardien 'als kroon op ons werk'. 
'We bieden de best mogelijke zorg voor pasgeborenen op het gebied van (risico op) luchtwegaandoeningen en infectieproblematiek. De vervolgzorg in de eerste levensjaren vindt plaats in onze unieke multidisciplinaire huiskamerpolikliniek ‘Het Kleine Heldenhuis’'.

Chirurg Martin Dunkelgrün: ’Binnen het Franciscus Obesitas Centrum werken de zorgmedewerkers zoveel mogelijk samen. Hierdoor ben je als patiënt steeds goed geïnformeerd, word je goed begeleid en weet je waar je aan toe bent.’ Franciscus behandelt en begeleidt al ruim 40 jaar mensen met ernstig overgewicht.