advertentie
donderdag 16 december 2021 18:29

Geen treinen tussen Schiedam en Den Haag in het weekend

Geen treinen tussen Schiedam en Den Haag in het weekend Foto: Flashphoto.nl

Treinreizigers van en naar Den Haag en Delft moeten dit weekend rekening houden met wel 30 minuten extra reistijd: er rijden geen treinen tussen Schiedam en Den Haag. De NS zet bussen in. Tussen Rijswijk en Delft Campus werkt ProRail aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer om meer treinverkeer mogelijk te maken. 'In het weekend van 18 en 19 december werken we op drie verschillende locaties. Er rijden dan geen reizigerstreinen maar bussen tussen Den Haag Hollands Spoor en Schiedam Centrum.' aldus ProRail.

Schiedam - Treinreizigers van en naar Den Haag en Delft moeten dit weekend rekening houden met wel 30 minuten extra reistijd: er rijden geen treinen tussen Schiedam en Den Haag. De NS zet bussen in.

Tussen Rijswijk en Delft Campus werkt ProRail aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer om meer treinverkeer mogelijk te maken. 'In het weekend van 18 en 19 december werken we op drie verschillende locaties. Er rijden dan geen reizigerstreinen maar bussen tussen Den Haag Hollands Spoor en Schiedam Centrum.' aldus ProRail.

Rijswijk

In Rijswijk werkt ProRail verder aan de uitbreiding van twee naar vier sporen, aan de noordkant van de nieuwe onderdoorgang RijswijkBuiten. 'Daarnaast plaatsen we het vierde en laatste brugdeel over de Kerstanjewetering. Deze brug wordt verbreed zodat die geschikt is voor vier sporen, maar ook verhoogd, zodat recreatievaart makkelijker onder de brug door kan'.

Station Delft

Op station Delft haalt het spoorbedrijf in het weekend de tussenwand weg die jarenlang het zicht heeft onttrokken aan de nog te bouwen uitbreiding van het station met de nieuwe sporen 3 en 4. 'Achter de schermen werken we al een tijdje aan de bouw van het nieuwe perron. In het weekend wordt alvast de ballast aangebracht voor de nieuwe sporen'.

Station Delft Campus

De bouw van het nieuwe station Delft Campus verloopt volgens ProRail zeer voorspoedig. In het weekend van 18 en 19 december wordt een groot deel van het werk aan het station afgerond. 'We bouwen het laatste deel van de nieuwe perrons en verwijderen de tijdelijke perrons aan de zuidkant van het Kruithuisviaduct.De liften worden aangesloten, eén de zonnepanelen van de iconische perronkap worden aangesloten. Daarmee is het eerste energieneutrale treinstation van Nederland een feit. De omlooproute naar de trein komt daarmee op maandagmorgen 20 december te vervallen. Je gaat dan via de trappen of liften van het station naar de trein'.

Door alle werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Den Haag Hollands Spoor en Schiedam Centrum van zaterdag 18 december 00.30 uur tot en met maandag 20 december 06.15 uur.