advertentie
vrijdag 17 december 2021 13:49

Franciscus en Menzis zijn eruit: toch een nieuw contract getekend

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis en zorgverzekeraar Menzis zijn eruit: er wordt toch een nieuw contract getekend voor de zorgkosten voor 2022. Makkelijk ging het zeker niet. Het ziekenhuis meldde tot twee keer toe dat patiënten bij Menzis en AnderZorg, Hema, PMA en VinkVink verzekerd waren, mogelijk een deel van de kosten van hun behandeling niet vergoed zouden krijgen.

Schiedam - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis en zorgverzekeraar Menzis zijn eruit: er wordt toch een nieuw contract getekend voor de zorgkosten voor 2022.

Makkelijk ging het zeker niet. Het ziekenhuis meldde tot twee keer toe dat patiënten bij Menzis en AnderZorg, Hema, PMA en VinkVink verzekerd waren, mogelijk een deel van de kosten van hun behandeling niet vergoed zouden krijgen.

'[ Het heeft dit jaar langer geduurd dan gebruikelijk om tot een afspraak te komen. Dit heeft te maken met onzekerheden rondom de COVID-zorg, maar ook met de uitdaging waar wij als ziekenhuis voor staan om met hetzelfde personeel meer patiënten te helpen' aldus het Franciscus.

'In 2022 kan iedereen bij ons terecht voor zorg' Alhoewel: 'voor de budgetpolissen van Zilveren Kruis en Caresq zijn wij helaas niet gecontracteerd voor 2022'.

Franciscus zet zich naar eigen zeggen 'enorm in om ook in de toekomst de zorg van hoog niveau, toegankelijk en betaalbaar te houden. We verplaatsen zorg naar de thuissituatie waar mogelijk en versterken de samenwerking in de keten met huisartsen en verpleeghuizen. We werken aan projecten die bijdragen aan de ‘Juiste Zorg op de Juiste Plek’, zoals digitale consulten voor huisartsen en de beoordeling van verwijzingen van huisartsen'.