advertentie
vrijdag 17 december 2021 23:26

Waarschijnlijk zeer saaie feestdagen voor de boeg: OMT adviseert bijna alles te sluiten

Waarschijnlijk zeer saaie feestdagen voor de boeg: OMT adviseert bijna alles te sluiten Wordt het weer zo stil?

Het OMT (Outbreak Management Team) heeft aan het kabinet een harde lockdown geadviseerd. Dat betekent dat alles dicht gaat behalve de bekende 'essentiële winkels': supermarkten, apotheken en drogisterijen. Dat betekent dat onder meer de horeca, niet-essentiële winkels en de cultuursector weer helemaal dicht moeten. Alle scholen en andere onderwijsinstellingen zouden, wat de deskundigen betreft, ook moeten sluiten.

Het OMT (Outbreak Management Team) heeft aan het kabinet een harde lockdown geadviseerd. Dat betekent dat alles dicht gaat behalve de bekende 'essentiële winkels': supermarkten, apotheken en drogisterijen.

Dat betekent dat onder meer de horeca, niet-essentiële winkels en de cultuursector weer helemaal dicht moeten. Alle scholen en andere onderwijsinstellingen zouden, wat de deskundigen betreft, ook moeten sluiten. Dat meldt de NOS.

Er zijn zoals bekend grote zorgen over de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. 'Uit cijfers uit Amsterdam blijkt dat het aantal mensen met de omikronvariant elke twee à drie dagen verdubbelt' meldt de NOS.

Morgen houdt het demissionaire kabinet spoedoverleg naar aanleiding van het OMT-advies.