advertentie
zondag 19 december 2021 14:10

Bijna alles is dicht, maar de bieb is open

Bijna alles is dicht, maar de bieb is open Foto: Bibliotheek Schiedam

Tijdens de strenge lockdown, die vanochtend om 5:00 uur is ingegaan, is bijna alles gesloten. De Bibliotheek is echter wél open. Bibliotheken behoren tot de zeldzame uitzonderingen op de lockdown, net als supermarkten, drogisten, apotheken en tankstations. Dat de bieb open is daarover zegt directeur Theo Schilthuizen: 'We beseffen maar al te goed dat dat niet 'gewoon' is in deze sombere tijden. De bibliotheek is zich erg bewust van deze maatschappelijk verantwoordelijkheid en we zullen de bijbehorende uitdagingen blijven verwelkomen'.

Schiedam - Tijdens de strenge lockdown, die vanochtend om 5:00 uur is ingegaan, is bijna alles gesloten. De Bibliotheek is echter wél open.

Bibliotheken behoren tot de zeldzame uitzonderingen op de lockdown, net als supermarkten, drogisten, apotheken en tankstations.

Dat de bieb open is daarover zegt directeur Theo Schilthuizen: 'We beseffen maar al te goed dat dat niet 'gewoon' is in deze sombere tijden. De bibliotheek is zich erg bewust van deze maatschappelijk verantwoordelijkheid en we zullen de bijbehorende uitdagingen blijven verwelkomen'.

De horeca schenkt alleen 'coffee to go' en er zullen ook geen evenementen of bijeenkomsten meer plaatsvinden. 'Wel kun je boeken lenen, kranten en tijdschriften lezen en studeren of werken op anderhalve meter. Daarbij is het belangrijk dat we de volgende spelregels in acht nemen:

  • Heb je klachten (koorts, neusverkouden, hoesten of benauwdheid), blijf dan thuis.
  • Bescherm jezelf en anderen; houd 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje.

Voor een bezoek aan de bibliotheek is een coronatoegangsbewijs niet noodzakelijk.'