advertentie
dinsdag 21 december 2021 23:31

Nieuwe baard voor Molen de Vrijheid ziet er uit als de oude

Nieuwe baard voor Molen de Vrijheid ziet er uit als de oude Rob Batenburg werkt aan de nieuwe baard, foto: Facebook/Molen de Vrijheid

Molen de Vrijheid heeft een nieuwe baard maar die is net zo krom als de oude was. 'Tijdens de laatste schilderbeurt kwamen ze erachter dat de baard van de molen z'n beste tijd had gehad' schrijft Molen de Vrijheid op Facebook. De mannen van de Restauratie Werkplaats Schiedam hebben een nieuwe baard gemaakt. 'Omdat de oude baard rond was moest de nieuwe dat uiteraard ook worden. Door het hout te branden kwam de juiste kromming erin'. 

Schiedam - Molen de Vrijheid heeft een nieuwe baard maar die is net zo krom als de oude was.

'Tijdens de laatste schilderbeurt kwamen ze erachter dat de baard van de molen z'n beste tijd had gehad' schrijft Molen de Vrijheid op Facebook. De mannen van de Restauratie Werkplaats Schiedam hebben een nieuwe baard gemaakt. 'Omdat de oude baard rond was moest de nieuwe dat uiteraard ook worden. Door het hout te branden kwam de juiste kromming erin'. 

Molenmaker Rob Batenburg heeft de baard verder afgemaakt en geschilderd. Rob was eigenlijk precies twee jaar geleden al met pensioen gegaan bij de Molenwerkplaats. Maar hij gaf toen al aan op vrijwillige basis betrokken te blijven bij de Molenwerkplaats en de Stichting De Schiedamse Molens.

Vorige week is de baard weer geplaatst en afgewerkt waardoor de molen weer compleet is. 

269789802 4606357252788189 1488816704292344302 n

Foto: Facebook/Molen de Vrijheid