advertentie
woensdag 22 december 2021 17:56

Einde van een tijdperk: Robert Berns stopt ermee en daarom doet de CU-SGP niet mee met de verkiezingen

Einde van een tijdperk: Robert Berns stopt ermee en daarom doet de CU-SGP niet mee met de verkiezingen Robert Berns (R) wordt ondervraagt door Paulus Kerpels over de begroting in 2019

Al jaren komen de politieke partijen ChristenUnie en SGP uit met een gezamenlijke kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Schiedam. Robert Berns is al bijna 8 jaar fractievoorzitter. Daar komt nu een einde aan en de partij doet zelfs helemaal niet meer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Schiedam - Al jaren komen de politieke partijen ChristenUnie en SGP uit met een gezamenlijke kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Schiedam. Robert Berns is al bijna 8 jaar fractievoorzitter. Daar komt nu een einde aan en de partij doet zelfs helemaal niet meer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

'Robert heeft te kennen gegeven met het raadswerk te zullen stoppen' laten Kees Alderliesten, voorzitter SGP en Cor de Jonge, voorzitter ChristenUnie weten. 'Daar zijn meerdere redenen voor, o.a. zijn leeftijd. Hij is dankbaar dat hij zijn belofte zich voor deze stad in te zetten en te bidden, heeft kunnen en mogen houden.'

Beide partijen zijn volgens Alderliesten en De Jonge in een vroeg stadium op zoek gegaan naar kandidaten voor de verkiezingslijst die eind januari 2022 bij de gemeente moet worden ingediend. 'Tot ons spijt moeten wij constateren dat het ons niet gelukt is een volwaardige kandidatenlijst samen te stellen. De kandidaten die er waren hebben het met hun werk en (kerkelijke) activiteiten al heel druk. En enkelen zijn recent buiten Schiedam gaan wonen. De combinatie CU-SGP zal daarom op 16 maart 2022 in Schiedam niet meedoen met de gemeenteraadverkiezing'.

De CU-SGP laat weten dat ze de Schiedammers bedanken voor het vertrouwen dat zij in de achterliggende perioden gaven. 'Uitdrukkelijk wordt nog vermeld dat de hartelijke samenwerking tussen de CU en SGP blijft'.