advertentie
woensdag 22 december 2021 18:25

College geeft groen licht aan bouw van s’MAAK bij Station Centrum

De gemeente Schiedam heeft groen licht gegeven voor de bouw van het opvallende gebouw 's Maak op de 'Kop van de Singel' bij Station Centrum. De gemeente gaat een overeenkomst aan voor gronduitgifte op de Kop van de Singel met projectontwikkelaar Blauwhoed. Het college van B & W heeft hiertoe besloten. De ondertekening van de overeenkomst kan begin 2022 plaatsvinden. In het bijzonder vormgegeven pand komen 79 koopwoningen, 2.000 m² aan kantoorruimte en circa 240 m² horeca.

Schiedam - De gemeente Schiedam heeft groen licht gegeven voor de bouw van het opvallende gebouw 's Maak op de 'Kop van de Singel' bij Station Centrum.

De gemeente gaat een overeenkomst aan voor gronduitgifte op de Kop van de Singel met projectontwikkelaar Blauwhoed. Het college van B & W heeft hiertoe besloten. De ondertekening van de overeenkomst kan begin 2022 plaatsvinden. In het bijzonder vormgegeven pand komen 79 koopwoningen, 2.000 m² aan kantoorruimte en circa 240 m² horeca.

Transformatie stationsgebied

Wethouder wonen Antoinette Laan (Wonen): “De mix aan functies en voorzieningen zal dit gebouw een aantrekkelijke plek maken voor Schiedammers en voor bezoekers". Het hele stationsgebied gaat in de toekomst op de schop. De verbinding tussen het station en de binnenstad, én de routes naar de binnenstad moet er daardoor veel beter uit gaan zien. Het gebouw s’MAAK krijgt ook een waterberging "die ook voor het kleine stratengebied in Oost positief zal uitwerken”, aldus wethouder Laan. Volgens de wethouder zal deze waterberging  '75% van haar capaciteit bijdragen aan het oplossen van de waterproblematiek in de nabije buurt in Oost'.

Het college heeft ook het 'voorontwerp bestemmingsplan Kop van de Singel' vastgesteld. Vervolgens zal de gemeente dit bestemmingsplan voorleggen aan onder andere de provincie, het Hoogheemraadschap en de Veiligheidsregio. Daarna worden 'omwonenden en andere betrokkenen de wettelijke mogelijkheid voor inspraak geboden' aldus de gemeente. 

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 23 december voor vier weken ter inzage. De reacties die daaruit en uit het bestuurlijk overleg volgen, belooft de gemeente Schiedam mee te nemen in de verdere uitwerking van het bestemmingsplan. De verwachting is het bestemmingsplan rond de zomer van 2022 aan de raad voor te leggen voor vaststelling.  

Gebiedsontwikkeling

De Kop van de Singel is een van de te ontwikkelen locaties binnen het zogenoemde SchieDistrict. De gemeente wil 'verschillende deelgebieden in samenhang ontwikkelen waardoor deze elkaar versterken'.