advertentie
woensdag 22 december 2021 18:55

Schiedam investeert in 'inclusieve speelplekken'

De gemeente Schiedam gaat op zeven plekken in Schiedam speelplekken aanpakken en vernieuwen. In overleg met de buurt wordt besloten op welke plekken dat het hardst nodig is. “De speeltuintuinen willen we inclusief maken zodat ook kinderen met een beperking daar kunnen spelen.” Volgens wethouder Antoinette Laan is het voor het eerst dat er sprake is van inclusieve speeltuinen in Schiedam. “Dit is de eerste keer dat er bewust de mogelijkheid wordt toegevoegd om ook voor kinderen met een beperking te kunnen spelen.”

De gemeente Schiedam gaat op zeven plekken in Schiedam speelplekken aanpakken en vernieuwen. In overleg met de buurt wordt besloten op welke plekken dat het hardst nodig is. “De speeltuintuinen willen we inclusief maken zodat ook kinderen met een beperking daar kunnen spelen.”

Volgens wethouder Antoinette Laan is het voor het eerst dat er sprake is van inclusieve speeltuinen in Schiedam. “Dit is de eerste keer dat er bewust de mogelijkheid wordt toegevoegd om ook voor kinderen met een beperking te kunnen spelen.” Volgens Laan wordt er in overleg met de buurt besloten op welke plekken deze mogelijkheid het beste kan worden toegevoegd. Op verschillende plekken in de stad worden de speeltuinen onder handen genomen.

De vernieuwing zal plaatsvinden op de volgende plekken:
1. Park Maasboulevard (Zuid)
2. Park Vlaardingerdijk (Nieuwland)
3. Speelplek Bachplein (Groenoord)
4. Speelplek Van ‘t Hoffplein (Oost)
5. Bewegende ouderen (Nieuwland, Oost)
6. Trapveld Oreliosingel (Groenoord)
7. Speeltoestellen Staatsliedenbuurt (Nieuwland)

Naast de fitnesstoestellen aan de Maasboulevard, de schaaktafels en de worden nu dus ook verschillende speelplekken aangepakt. De vernieuwing van de speeltoestellen wordt gefinancierd uit de Enecogeleden.

 


Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media