advertentie
dinsdag 28 december 2021 12:33

Hulpdiensten rukken massaal uit voor reanimatie in Nieuwland

Hulpdiensten rukken massaal uit voor reanimatie in Nieuwland Foto: Instagram/wijkagent Schiedam West

De hulpdiensten rukten dinsdagochtend om even na 8:00 uur massaal uit voor een reanimatie in de Loeffstraat. Niet alleen de politie was in grote getale aanwezig, ook de brandweer, meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team rukten uit. De patiënt is met 'output' naar het ziekenhuis gebracht, laat wijkagent Schiedam West Izak van der Vliet weten op Instagram. 

Schiedam - De hulpdiensten rukten dinsdagochtend om even na 8:00 uur massaal uit voor een reanimatie in de Loeffstraat.

Niet alleen de politie was in grote getale aanwezig, ook de brandweer, meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team rukten uit.

De patiënt is met 'output' naar het ziekenhuis gebracht, laat wijkagent Schiedam West Izak van der Vliet weten op Instagram. 

De overlevingskans van iemand die gereanimeerd wordt is onder andere afhankelijk van de snelheid en deskundigheid van de hulp, de leeftijd van het slachtoffer en de gezondheid van het slachtoffer, aldus de Nederlandse Reanimatieraad. 'De overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis is bijna 1 op 4: van de 100 mensen die worden gereanimeerd overleven 20 tot 25 personen.' Zo'n 300 Nederlanders per week krijgen een 'circulatiestilstand' buiten het ziekenhuis.