advertentie
dinsdag 28 december 2021 14:47

Boosteren Sporthal Groenoord gaat van start, burgemeester Cor Lamers krijgt de eerste prik

Vanaf vandaag kunnen mensen voor de boostervaccinatie terecht in de sporthal Groenoord. Om half negen werd de allereerste prik gezet. Burgemeester Cor Lamers had de primeur. Hij kreeg als eerste de boostervaccinatie toegediend. “Ik kan het iedereen aanraden.” De Groenoordhal is eerder dit jaar ingezet als vaccinatielocatie. Volgens Lamers verliep de samenwerking met de GGD ‘prima’. “De draaiboeken lagen al klaar. We hebben een paar verfijninkjes aangebracht, maar in principe is het dezelfde lay-out. Dat is voor de GGD ook prettig, want alle mensen die in het voorjaar hebben geprikt komen hier als vertrouwd.”

 

Vanaf vandaag kunnen mensen voor de boostervaccinatie terecht in de sporthal Groenoord. Om half negen werd de allereerste prik gezet. Burgemeester Cor Lamers had de primeur. Hij kreeg als eerste de boostervaccinatie toegediend. “Ik kan het iedereen aanraden.”

De Groenoordhal is eerder dit jaar ingezet als vaccinatielocatie. Volgens Lamers verliep de samenwerking met de GGD ‘prima’. “De draaiboeken lagen al klaar. We hebben een paar verfijninkjes aangebracht, maar in principe is het dezelfde lay-out. Dat is voor de GGD ook prettig, want alle mensen die in het voorjaar hebben geprikt komen hier als vertrouwd.”

Ondanks dat de boostercampagne al enige tijd bezig is, is er volgens Yvonne van Duijnhoven alles aan gedaan om de hal zo snel mogelijk prikklaar te maken. Van Duijnhoven is directeur van de GGD Rotterdam-Rijnmond. “In eerste instantie was het de bedoeling dat we in maart/april klaar zouden zijn met het boosteren van alle achttienplussers. Naarmate de dreiging van Omikron dichterbij kwam is er al gevraagd te versnellen. Toen hebben we al wat meer locaties naar voren gehaald. Twee weken geleden kregen we te horen dat we maximaal moesten versnellen, dat iedereen die achttien plus is voor eind januari een booster moet hebben. Toen hebben we besloten om alle locaties naar voren te halen en ook Schiedam is eerder open dan in de oorspronkelijke planning voorzien was.”

1500 prikken per dag

Volgens Yvonne van Duijnhoven, directeur GGD Rotterdam-Rijnmond, kunnen er 1500 prikken per dag worden gezet op deze locatie. “Dat kan naarmate de snelheid van het prikken groter wordt, door ervaring of wat sneller door het proces heen gaan, gaat dat doorgaans nog wel omhoog.” 

Volgens Van Duijnhoven wordt er alles aan gedaan om zo veel mogelijk prikken te kunnen zetten. “We hebben met het VWS afgesproken dat we de meeste prikken zetten in week 2 en week 3. Deze week zetten we al heel veel prikken, maar in de twee weken daarna nog meer. Voor die verdere uitbreiding zijn we nog steeds mensen aan het opleiden. Deze week gaan we ruim 100.000 prikken zetten in deze regio. Daarvoor is het personeel al helemaal op orde.”

Van Duijnhoven denkt dat de bereidheid om een boosterprik te halen groot zal zijn. “We hebben nog geen regionale cijfers van de booster, maar we zien landelijk dat mensen die aan de beurt zijn geweest de booster ook halen. Van de 80-plussers heeft ruim 90 procent de booster ontvangen. Van de 70-plussers is dat ruim 70 procent. Ik verwacht dat een groot deel van de mensen die ook de eerste vaccinaties hebben gehaald, ook deze booster zullen halen.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media