advertentie
dinsdag 28 december 2021 21:55

Handhaving deelt drie vuurwerkboetes uit

De gemeentelijke ambtenaren van Toezicht en Handhaving hebben dinsdagavond weer gecontroleerd op het vuurwerkverbod. Er zijn drie proces verbalen vuurwerk opgemaakt. Het gaat om zogenaamde SAM-proces verbalen: SAM staat voor Snelle Afwikkeling Milieuzaken, met andere woorden: er werden boetes uitgedeeld. Volgens de website van de Rijksoverheid is de minimale boete voor het bezitten of afsteken van verboden vuurwerk € 100 en een aantekening in het strafblad. 'Afhankelijk van de vuurwerkovertreding kunnen de boetes of straffen flink hoger worden. Vuurwerk inleveren kan bij uw gemeente of milieudienst' aldus het Rijk.

Schiedam - De gemeentelijke ambtenaren van Toezicht en Handhaving hebben dinsdagavond weer gecontroleerd op het vuurwerkverbod. Er zijn drie proces verbalen vuurwerk opgemaakt.

Het gaat om zogenaamde SAM-proces verbalen: SAM staat voor Snelle Afwikkeling Milieuzaken, met andere woorden: er werden boetes uitgedeeld. Volgens de website van de Rijksoverheid is de minimale boete voor het bezitten of afsteken van verboden vuurwerk € 100 en een aantekening in het strafblad. 'Afhankelijk van de vuurwerkovertreding kunnen de boetes of straffen flink hoger worden. Vuurwerk inleveren kan bij uw gemeente of milieudienst' aldus het Rijk.

Dit jaar geldt, vanwege de coronapandemie, een landelijk vuurwerkverbod, maar in Schiedam was vuurwerk vanaf deze jaarwisseling sowieso verboden. De enige uitzondering is er voor zogenaamd categorie F1 vuurwerk, zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes. Al het andere sier- en knalvuurwerk is dit jaar illegaal.

Wie betrapt wordt bij het afsteken van vuurwerk kan een boete van € 250 tegemoet zien. 'Overtreedt u de regels vaker, dan is de straf zwaarder. Ook de hoeveelheid vuurwerk bepaalt de straf of boete' aldus de website van het Rijk. 'Vervoert u verboden vuurwerk uit het buitenland naar Nederland, dan krijgt u een boete of zelfs gevangenisstraf. De politie controleert extra in de grensgebieden'.

'De komende dagen wordt het vuurwerkverbod ook gehandhaafd. Verknal het niet voor jezelf en voorkom een boete!' laat Handhaving nog weten op Twitter.