advertentie
woensdag 29 december 2021 12:24

Geen sprake van adempauze in Franciscus Vlietland

In het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis is de druk nog steeds erg hoog. Er is dan ook geen sprake van een adempauze voor het personeel door de daling van het aantal dagelijkse coronabesmettingen. De lockdown en het dalend aantal mensen in het ziekenhuis hebben ervoor gezorgd dat 'er een beetje lucht kwam' voor het personeel, zei Diederik Gommers, hoofd van de IC in het Rotterdamse Erasmus MC en één van de vaste experts van het Outbreak Management Team gisteren op Rijnmond. "Mensen die vakantie hebben aangevraagd, hebben dat ook gekregen".

Schiedam - In het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis is de druk nog steeds erg hoog. Er is dan ook geen sprake van een adempauze voor het personeel door de daling van het aantal dagelijkse coronabesmettingen.

De lockdown en het dalend aantal mensen in het ziekenhuis hebben ervoor gezorgd dat 'er een beetje lucht kwam' voor het personeel, zei Diederik Gommers, hoofd van de IC in het Rotterdamse Erasmus MC en één van de vaste experts van het Outbreak Management Team gisteren op Rijnmond. "Mensen die vakantie hebben aangevraagd, hebben dat ook gekregen".

'Onze corona-afdelingen liggen nog steeds vol' laat een woordvoerder van het Franciscus Vlietland ziekenhuis aan SCHIE weten. 'Van een adempauze is dus op dit moment (nog) geen sprake. We zien de aantallen daarentegen niet groeien.'

Er zijn nog steeds veel onduidelijkheden over de omikronversie van het coronavirus. Gommers: "We houden heel goed de cijfers uit Engeland en Denemarken in de gaten, want daar lopen ze iets voor op ons. Daar zien we nog geen sterke toename van het aantal ziekenhuisopnames. Laten we hopen dat het zo blijft. De eerste berichten zijn in ieder geval positief."

Er liggen ook volgens Gommers nog steeds heel veel coronapatiënten in het ziekenhuis. "Er worden operaties ingehaald, maar dat zijn nog steeds de spoedoperaties."

De lockdown duurt in ieder geval tot 14 januari, waarbij de scholen mogelijk weer op 10 januari open kunnen. Gommers wil nog geen voorspelling doen over een einde van de lockdown. "Elke week krijgen we nieuwe informatie waarmee we een beter beeld krijgen van het virus. En dat zorgt ervoor dat we een weloverwogen besluit kunnen nemen."