advertentie
donderdag 30 december 2021 11:37

'Onvoorspelbare' jaarwisseling voor ziekenhuis

Terwijl in het Franciscus Vlietland ziekenhuis veel coronapatiënten liggen, komt oud & nieuw eraan. Doorgaans komen er dan veel vuurwerkslachtoffers, comazuipers en mensen die door drugsgebruik moeten worden behandeld of opgenomen. Dit jaar is oud & nieuw voor het ziekenhuis 'onvoorspelbaar'. Hoe bereidt het ziekenhuis zich voor op de jaarwisseling? 'Vorig jaar toen we met dezelfde maatregelen (lockdown, red.) te maken hadden, was het redelijk rustig. Het weer heeft toen meegeholpen, aangezien het regende' laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

Schiedam - Terwijl in het Franciscus Vlietland ziekenhuis veel coronapatiënten liggen, komt oud & nieuw eraan. Doorgaans komen er dan veel vuurwerkslachtoffers, comazuipers en mensen die door drugsgebruik moeten worden behandeld of opgenomen. Dit jaar is oud & nieuw voor het ziekenhuis 'onvoorspelbaar'.

Hoe bereidt het ziekenhuis zich voor op de jaarwisseling? 'Vorig jaar toen we met dezelfde maatregelen (lockdown, red.) te maken hadden, was het redelijk rustig. Het weer heeft toen meegeholpen, aangezien het regende' laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

Er worden nu recordhoge temperaturen verwacht: 'op oudejaarsdag breekt de zon af en toe door en blijft het grotendeels droog. Het is extreem zacht met temperaturen die uitkomen tussen 13 en 15 graden' meldt weeronline.

'Met comazuipers hebben we altijd te maken in het weekend en we verwachten dat dit aantal iets hoger zal zijn dan in de standaard weekenden. We maken ons wel meer zorgen over groot illegaal vuurwerk en de daarmee gepaard gaande letsels. Daarnaast verwachten we meer GHB en ander vormen van drugsintoxicaties' aldus het ziekenhuis.