advertentie
donderdag 30 december 2021 18:05

Geboren Schiedamse wordt minister van Economische Zaken en klimaat

Geboren Schiedamse wordt minister van Economische Zaken en klimaat Zoek door deze site door trefwoord of wetsvoorstelnummer als zoekterm in te voeren Mr.drs. M.A.M. Adriaansens (VVD), foto: Eerste Kamer

De in Schiedam geboren Mr.drs. M.A.M. (Micky) Adriaansens (VVD) wordt de nieuwe minister van Economische Zaken en klimaat, meldt bronnen aan de NOS. Micky Adriaansens (1964) was sinds 11 juni 2019 lid van de VVD-fractie in de Eerste Kamer.

 

De in Schiedam geboren Mr.drs. M.A.M. (Micky) Adriaansens (VVD) wordt de nieuwe minister van Economische Zaken en klimaat, meldt bronnen aan de NOS.

Micky Adriaansens (1964) was sinds 11 juni 2019 lid van de VVD-fractie in de Eerste Kamer. Zij woont nu in Blaricum.

In het nieuwe kabinet komen volgens diverse bronnen verder nog zes minister uit de regio Rijnmond: Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening), Mark Harbers wordt minister van Infrastructuur en Waterstaat, Ernst Kuipers gaat naar VWS, Liesje Schreinemacher wordt minister van Buitenlandse handel en Carola Schouten keert terug maar nu op Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, allen uit Rotterdam. Robbert Dijkgraaf (geboren in Ridderkerk) wordt naar verluid minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Zondag worden de namen van de nieuwe ministers officieel bekend gemaakt.