advertentie
vrijdag 31 december 2021 12:59

Kerken luiden klokken om Schiedammers 'hart onder de riem te steken'

Vannacht om 00:00 uur, het moment suprême van de jaarwisseling, luiden in Schiedam de (overgebleven) kerken de klokken. De actie werd vorig jaar vanuit het CDA in Baarn in het leven geroepen omdat er geen vuurwerk mocht worden afgestoken, vanwege de coronapandemie. Zoals iedereen weet duurt de pandemie nog altijd voort en daarom luiden ook dit jaar de kerkklokken, volgens het gemeentebestuur om 'Schiedammers een hart onder de riem te steken'. De Grote of Sint Janskerk (foto) en de Liduina Basiliek in het centrum evenals de Dorpskerk in Kethel doen mee met de actie.

Schiedam - Vannacht om 00:00 uur, het moment suprême van de jaarwisseling, luiden in Schiedam de (overgebleven) kerken de klokken.

De actie werd vorig jaar vanuit het CDA in Baarn in het leven geroepen omdat er geen vuurwerk mocht worden afgestoken, vanwege de coronapandemie. Zoals iedereen weet duurt de pandemie nog altijd voort en daarom luiden ook dit jaar de kerkklokken, volgens het gemeentebestuur om 'Schiedammers een hart onder de riem te steken'.

De Grote of Sint Janskerk (foto) en de Liduina Basiliek in het centrum evenals de Dorpskerk in Kethel doen mee met de actie.

Zie ook: Kerken laten hun klokken luiden tijdens Oud en Nieuw