advertentie
dinsdag 04 januari 2022 14:39

CDA pleit voor aansluiting bij Nationaal Isolatieprogramma

CDA pleit voor aansluiting bij Nationaal Isolatieprogramma Foto: SCHIE

Het CDA roept de gemeente Schiedam op om zich aan te sluiten bij het Nationaal Isolatieprogramma. In dit programma kunnen gemeenten vanaf 2022 aanspraak maken op bijna 150 miljoen euro die beschikbaar is voor een lokale aanpak van het isoleren van woningen.  Volgens het CDA in Schiedam zouden slecht geïsoleerde woningen en huishoudens met een laag inkomen daarbij als eerste aan de beurt moeten komen.

Schiedam - Het CDA roept de gemeente Schiedam op om zich aan te sluiten bij het Nationaal Isolatieprogramma.

In dit programma kunnen gemeenten vanaf 2022 aanspraak maken op bijna 150 miljoen euro die beschikbaar is voor een lokale aanpak van het isoleren van woningen.

“Het CDA wil een klimaataanpak die iedereen kan begrijpen en kan meemaken. We zien daarbij een heel belangrijke rol voor de gemeente weggelegd. Door maatwerk te leveren is de gemeente in staat om veel meer huishoudens te bereiken dan via een landelijke aanpak. Een gemeentelijk isolatieprogramma is wat ons betreft de ideale manier om het stimuleren van isolatie lokaal verder uit te werken”, aldus het Schiedamse CDA-raadslid Jaap Pegtel.

Volgens het CDA in Schiedam zouden slecht geïsoleerde woningen en huishoudens met een laag inkomen daarbij als eerste aan de beurt moeten komen.