advertentie
woensdag 19 januari 2022 20:25

Toch samenkomst voor door burgemeester Lamers verboden demonstratie

Toch samenkomst voor door burgemeester Lamers verboden demonstratie Foto: Twitter/Brigadier Ruurd Postma

Woensdagavond heeft zich toch een (klein) groepje mensen verzameld op het Land van Belofte in het centrum. Het was de bedoeling om een fakkeltocht te houden, maar die is door burgemeester Lamers verboden. Op en rond het plein zijn veel handhavers en ook politie aanwezig. De fakkeloptocht werd georganiseerd om onder meer de psychische problemen die volwassenen en kinderen ondervinden door de huidige coronamaatregelen aan de kaak te stellen.

Schiedam - Woensdagavond heeft zich tegen 19:00 uur toch een (klein) groepje mensen verzameld op het Land van Belofte in het centrum. Het was de bedoeling om een fakkeltocht te houden, maar die is door burgemeester Lamers verboden.

Op en rond het plein zijn veel handhavers en ook politie aanwezig. De fakkeloptocht werd georganiseerd om onder meer de psychische problemen die volwassenen en kinderen ondervinden door de huidige coronamaatregelen aan de kaak te stellen. Vanaf 19:00 uur zou de fakkeloptocht vanaf het Land van Belofte door de historische binnenstad trekken om rond 21:00 uur terug te komen op het Land van Belofte. Volgens de gemeente wilde de organisatie geen veiligheidsmaatregelen treffen en ook niet afwijken van de voorgenomen route die langs verschillende (te) smalle straten zou gaan. Ook was er geen duidelijk beeld van het aantal deelnemers aan de protestactie. Daarbij zou een onverantwoord risico kunnen ontstaan, mede omdat de organisatie geen blusdekens en bakken met zand wilde neerzetten voor het gebruik van de fakkels.

De gemeente heeft de organisatie van de fakkeloptocht eerder op de middag in kennis gesteld over het verbieden van de demonstratie. 'Mocht er 's avonds alsnog gedemonstreerd worden, dan zal daartegen opgetreden worden' luidde toen de boodschap.

Lees ook: Gemeente verbiedt fakkeloptocht: "optocht kan niet veilig"