advertentie
dinsdag 01 februari 2022 15:06

Schiedammer Ricardo Clarijs (31) interim-bondscoach handbaldames

Schiedammer Ricardo Clarijs zit het komende EK-kwalificatieduel van de Oranje handbaldames als interim-bondscoach op de bank. De 31-jarige Schiedammer volgt tijdelijk Monique Tijsterman op, die zelf vier maanden lang interim-bondscoach was. Onder Tijsterman was Clarijs al assistent-bondscoach. De zoektocht naar een nieuwe definitieve bondscoach wordt intussendoorgezet door de Nederlandse handbalbond.

Schiedammer Ricardo Clarijs zit het komende EK-kwalificatieduel van de Oranje handbaldames als interim-bondscoach op de bank. De 31-jarige Schiedammer volgt tijdelijk Monique Tijsterman op, die zelf vier maanden lang interim-bondscoach was. Onder Tijsterman was Clarijs al assistent-bondscoach. De zoektocht naar een nieuwe definitieve bondscoach wordt intussen doorgezet door de Nederlandse handbalbond.

Op 3 maart speelt Oranje in het Duitse Krefeld de derde wedstrijd in de EK-kwalificatiepoule. Twee dagen later ontvangt Clarijs met zijn ploeg Duitsland in Rotterdam. De eerste twee wedstrijden van de EK-kwalificatie werden relatief eenvoudig gewonnen. Nederland was met 38-27 te sterk voor Wit-Rusland en Griekenland werd met 35-14 verslagen. Daarmee is Oranje de koploper in de kwalificatiepoule.

Clarijs kent een opvallende carrière als coach. Hij was op zijn 26e de jongste trainer die slaagde voor hoogst mogelijke trainersdiploma in Nederland. In het verleden was Clarijs coach bij DWS. Met het Amserdamse VOC werd de Schiedammer twee keer landskampioen. Afgelopen jaar pakte de Schiedammer zijn eerste internationale prijs. Met de dames onder-16 werd hij Europees kampioen.

Naast Clarijs is er nog meer Schiedamse inbreng bij de Oranjedames. Ook Kelly Dulfer is opgeroepen voor het tweeluik met Duitsland.