advertentie
woensdag 02 februari 2022 08:21

Schiedamse straatracer (22) is rijbewijs kwijt

Schiedamse straatracer (22) is rijbewijs kwijt Foto: stockfoto politie

Een Schiedammer (22) is in de gemeente Middenmeer (in de Kop van Noord-Holland) betrapt op straatracen. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Dat meldt Noordkop Centraal, de publieke lokale omroep voor de gemeente Schagen. 'Er kwam bij de politie een melding binnen dat er zeker 40 auto’s bij elkaar waren gekomen die daar aan het racen waren. Agenten in een onopvallende auto gingen poolshoogte nemen en troffen daar de groep bestuurders en hun auto’s aan.

Een Schiedammer (22) is in de gemeente Middenmeer (een dorp in de Wieringermeerpolder, in de Kop van Noord-Holland) betrapt op straatracen. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Dat meldt Noordkop Centraal, de publieke lokale omroep voor de gemeente Schagen.

'Er kwam bij de politie een melding binnen dat er zeker 40 auto’s bij elkaar waren gekomen die aan het racen waren. Agenten in een onopvallende auto gingen poolshoogte nemen en troffen de groep bestuurders en hun auto’s aan.

Van twee straatracers zijn de rijbewijzen ingenomen. Het gaat om een 26-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Schiedam. Bij een snelheidsmeting bleken deze bestuurders ver boven de toegestane snelheid te hebben gereden.

De twee mannen moeten zich op een later tijdstip verantwoorden bij de rechter in Alkmaar'.