advertentie
donderdag 03 februari 2022 11:51

Gevaar geweken: gevallen lavastenen worden verwijderd uit de korven op de Zoomweg

Gevaar geweken: gevallen lavastenen worden verwijderd uit de korven op de Zoomweg Foto: Flashphoto.nl

Op de Zoomweg, richting het sportpark Willem- Alexander, is de gemeente Schiedam bezig om zoveel mogelijk lavastenen te verwijderen uit de zogenaamde korven.  Met een slijptol worden de korven geopend. Als dan het merendeel aan stenen is weggehaald, moet hierna het risico op 'vallende' stenen over de weg geweken zijn.

Schiedam - Op de Zoomweg, richting het sportpark Willem- Alexander, is de gemeente Schiedam bezig om zoveel mogelijk lavastenen te verwijderen uit de zogenaamde korven.

Met een slijptol worden de korven geopend. Als dan het merendeel aan stenen is weggehaald, moet hierna het risico op 'vallende' stenen over de weg geweken zijn.

Vorige week meldde we al dat het stenen talud bij de tramovergang tussen Schiedam en Vlaardingen in slechte staat was. Op veel plekken zijn de lavastenen diep in de ijzerwerk gevlochten wand gezakt en staat het geheel behoorlijk onder spanning.

Op meerdere plekken is de siermuur, die onder andere over de toegangsweg richting Sportpark Willem Alexander loopt, in slechte staat en zijn de verzakkingen goed waarneembaar. De gemeente Schiedam is eigenaar van de korven.

Media