advertentie
vrijdag 04 februari 2022 10:51

Nachtelijke stankklachten door Shell

De DCMR Milieudienst Rijnmond in Schiedam ontving donderdagavond en -nacht 205 stankklachten uit Schiedam, Rotterdam, Pernis en Bergschenhoek. De stank bleek veroorzaakt door Shell. Onderzoek door het Milieupiket van de DCMR heeft uitgewezen dat de stankoverlast werd veroorzaakt door een belading van bitumen van Shell naar een schip, in de 1e Petroleumhaven. 'Door de beladingssnelheid te halveren is de uitstoot dusdanig gereduceerd dat dit geen stankoverlast meer veroorzaakt. Het aantal klachten nam hierna af' aldus de DCMR.

Schiedam - De DCMR Milieudienst Rijnmond in Schiedam ontving donderdagavond en -nacht 205 stankklachten uit Schiedam, Rotterdam, Pernis en Bergschenhoek. De stank bleek veroorzaakt door Shell.

Onderzoek door het Milieupiket van de DCMR heeft uitgewezen dat de stankoverlast werd veroorzaakt door een belading van bitumen van Shell naar een schip, in de 1e Petroleumhaven.

'Door de beladingssnelheid te halveren is de uitstoot dusdanig gereduceerd dat dit geen stankoverlast meer veroorzaakt. Het aantal klachten nam hierna af' aldus de DCMR.