advertentie
dinsdag 08 februari 2022 18:00

Handhaving sluit garagebedrijf in Spaanse Polder, één persoon aangehouden

Handhaving sluit garagebedrijf in Spaanse Polder, één persoon aangehouden Foto's: Twitter/LBB Schiedam

De gemeentelijke ambtenaren van het Interventieteam Ondermijning voerde vanmorgen, samen met een aantal partners, een controle uit bij Doe-het-zelf garage Philip+ aan de Philippusweg. De garage bleek geen opkopersregister bij te houden. Handelaren, in- of opkopers van tweedehands goederen moeten zich aanmelden bij de gemeente via het Digitaal Opkopers Register (DOR). In het DOR registreert de opkoper in- en verkoop van tweedehands goederen. Met deze registratie wil de overheid voorkomen dat de handelaren (al dan niet bewust) gestolen producten inkoopt van criminelen. Er werd in de garage een gestolen motorblok aangetroffen. Het pand is op last van burgemeester gesloten voor nader onderzoek. Eén persoon werd aangehouden.

Schiedam - De gemeentelijke ambtenaren van het Interventieteam Ondermijning voerde vanmorgen, samen met een aantal partners, een controle uit bij Doe-het-zelf garage Philip+ aan de Philippusweg.

De garage bleek geen opkopersregister bij te houden. Handelaren, in- of opkopers van tweedehands goederen moeten zich aanmelden bij de gemeente via het Digitaal Opkopers Register (DOR). In het DOR registreert de opkoper in- en verkoop van tweedehands goederen. Met deze registratie wil de overheid voorkomen dat de handelaren (al dan niet bewust) gestolen producten inkoopt van criminelen. De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) controleren en gebruiken het DOR. Zij krijgen automatisch een melding zodra er gestolen goederen tussen zitten. 'Als u zich niet aan de registratieplicht houdt, kunt u een bekeuring krijgen' meldt het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.

Er werd in de garage een gestolen motorblok aangetroffen.

Het pand is op last van burgemeester gesloten voor nader onderzoek. Eén persoon werd aangehouden.

FLFl1 VX0AEMuj