advertentie
woensdag 09 februari 2022 13:29

‘Coulante handhaving’: politie schrijft geen boetes maar waarschuwingen

‘Coulante handhaving’: politie schrijft geen boetes maar waarschuwingen Foto: Flashphoto.nl

De politie deelt vanaf woensdag voor lichte vergrijpen tijdelijk geen boete uit. Dit is het gevolg van vastgelopen CAO-onderhandelingen. Onder het motto ‘coulante handhaving’ worden er wel waarschuwingen uitgedeeld, maar blijft het bonnenboekje wat vaker op zak. De politie vecht al enige tijd voor een betere CAO. Hierbij wordt met name aandacht gevraagd voor meer loon, veiligheid, meer agenten en opleiding.

De politie deelt vanaf woensdag voor lichte vergrijpen tijdelijk geen boete uit. Dit is het gevolg van vastgelopen CAO-onderhandelingen.

Onder het motto ‘coulante handhaving’ worden er wel waarschuwingen uitgedeeld, maar blijft het bonnenboekje wat vaker op zak. De politie vecht al enige tijd voor een betere CAO. Hierbij wordt met name aandacht gevraagd voor meer loon, veiligheid, meer agenten en opleiding.

De actie heeft tot gevolg dat aankomend weekend ook niet gehandhaafd zal worden in de horeca, die op dit moment nog tot 22:00 uur geopend mag zijn. De politie voert tot 28 maart actie.