advertentie
zaterdag 12 februari 2022 19:21

'Politieke partijen voldoen niet aan alle regels bij plaatsen verkiezingsborden'

'Politieke partijen voldoen niet aan alle regels bij plaatsen verkiezingsborden' Foto: archief

Nog een maand en de gemeenteraadsverkiezingen barsten weer los. Dat is zo langzamerhand ook in het straatbeeld en zeker ook op social media te merken. Wijktoezichthouder Herman Kriek merkt nu al dat bij het plaatsen van de verkiezingsborden niet aan alle regels wordt voldaan, terwijl nog maar twee partijen daadwerkelijk borden hebben geplaatst.

Schiedam - Nog een maand en de gemeenteraadsverkiezingen barsten weer los. Dat is zo langzamerhand ook in het straatbeeld en zeker ook op social media te merken. Wijktoezichthouder Herman Kriek merkt nu al dat bij het plaatsen van de verkiezingsborden niet aan alle regels wordt voldaan, terwijl nog maar twee partijen daadwerkelijk borden hebben geplaatst.

De borden op straat moeten aan allerlei eisen voldoen. Wijktoezichthouder Kriek heeft zaterdag een rondje door de stad gemaakt om dat te controleren. 'Momenteel hebben acht partijen aangekondigd borden te gaan plaatsen. Twee (Denk en PS, red. ) zijn daar daadwerkelijk toe overgegaan. Ik zag dat niet aan alle regels wordt voldaan.' aldus Herman.

De vorige verkiezingen waren er wat minder regels en was er enige ophef over het grote aantal verkiezingsborden dat de partij Denk had neergezet in Schiedam. Nu mag elke partij maximaal 100 borden aan lantaarnpalen plaatsen. Het plaatsen van de borden moet vooraf bij het college worden gemeld. Tussen twee verkiezingsborden dient minimaal één lichtmast vrij te zijn en 'de verkiezingsborden dienen op grondniveau te worden geplaatst' dus niet zoals op de foto uit 2021. En er zijn nog meer regels.